Vendégkönyv

Nektek. Rólunk. Nekünk…

www

Menyhárt Hunor Attila

Az Aurora Devices csapat tagja

Aurora Devies

“Mikor gyűjtést indítottunk egy közösségi finanszírozási oldalon a vakok biztonságos közlekedését segítő eszközünk (Aurora) befejezésére, azt hittük, hogy az embereket megfogja majd egy nemes célt szolgáló magyar fejlesztés.

Sajnos csalódnunk kellett, ugyanis nem kapott szárnyra a hírünk, és hiába írtunk különböző hírportáloknak és hírlapoknak, a legtöbben el sem olvasták leveleinket. Nem kis meglepetés ért, mikor Székely Ági a népszerű magyartermekonline.hu-tól felkeresett minket. Ági már kész cikkel állt elénk, hogy az minél hamarabb megjelenhessen, hiszen gyűjtésünk határideje már közelgett. A cikk kifejezetten igényes volt, és feldolgozta az angol nyelvű anyagainkat, így már csak rá kellett bólintanunk.

Rengeteg like-ot és megosztást köszönhetünk az magyartermekonline.hu csapatának, hiszen a cikket később átvette a HVG, ami alapján felkeresett minket az RTL Klub híradója is.

Hálásak vagyunk a segítségért, nagyon köszönjük!”

2014-09-18


www

Balla Péter

A Useeme Kerékpáros Irányjelző csapat tagja

Flashled Kft.


www

Toronyi Péter

formatervező, a TOP® alapítója

TOP®

“A MTRO már akkor felfigyelt ránk, amikor még senki más, a kezdetektől, a Magyar Formatervezési Különdíjtól kíséri végig életünk, onnantól, amikor a Papr!kum még csak prototípus és elképzelés volt. A magyar termékek iránti töretlen támogatásuk segített minket is abban, hogy a magyar konyha meghatározó fűszeréhez tervezett paprikamalom mára bejárhatta London és Bécs kiállításait is. Első beszélgetésünk óta eltelt egy év alatt sok minden történt velünk, Bárány Attila és csapata azóta is kiemelt figyelemmel kíséri eredményeink, és mi viszont. Reméljük, a MTRO hozzánk hasonlóan még számos magyar tervező és termék indulását karolja fel, és sokáig szolgálja a magyar kuriózumok, innováció és kultúra ügyét!

Köszönjük a bizalmat és együttműködést!”

2014-01-28


www

Várdai Péter

dizájner

Várdai Design

“Már régóta követtem a Magyar Termék facebook oldalát és örömmel olvastam az általuk kiposztolt, sokszor máshol nem hallott, mindig örömteli híreket. Tervezőként idén jutottam oda, hogy saját termékekkel piacra lépjek, és ezt a londoni mellett a magyar Design Héten is bemutassam. A Design Hetes esemény hírüladásában kértem a Magyar Termék segítségét, és amit náluk tapasztaltam minden várakozásomat felülmúlta. Egy kicsi, de nagyon tehetséges csapat egy olyan vállalást tűzött ki maga elé, és olyan elszánt lelkesedéssel viszi véghez, ami sokkal több, mint figyelemreméltó. És mindezt nagyon tág témában és naprakészen teszi. A hozzájuk fordulókat minden elérhető eszközükkel támogatják és az együttműködés után is követik és segítik őket. Minden ember számára a hazájában történő dolgok erősebb hatással vannak. Ezért is fontos a vállalás, hogy a Magyar Termék Rajongók Oldala a pozitív szemléletével mindig a büszkeségekre helyezi a hangsúlyt, és rámutat milyen jó helyen és jó közösségben élünk. Szeretném megköszönni Bárány Attilának és az MTRO-nak a segítséget, és kívánom, hogy lelkesedésük mindig kitartson, és minden belefektetett energiájuk sokszorosan megtérüljön.”

2013-10-20


www

Ferenczy Gábor

kreatív igazgató

E-content solutions

“Amikor kaptam egy emailt Bárány Attilától, hogy szívesen írnának a verseny-vízibiciklimről egy cikket, majd meglátogattam a Magyar Termék rajongói oldalt, örömmel tapasztaltam, hogy van egy kezdeményezés Magyarországon, melynek tagjai puszta lelkesedésből foglalkoznak a magyar kultúra minden területével a designtól kezdve a legjobb vendéglátóhelyeken át a társadalmi eseményekig. Odaadással és pozitív szemlélettel írnak minden témában, amire a mai világban nagyon nagy szükségünk van. A magyar tehetséget, a magyar lélek gazdagságát úgy érzem, mindannyiunknak érdemes megismerni és terjeszteni, mert ezekből meríthetünk hitet, hogy igenis képesek vagyunk csodálatos dolgokat alkotni. Ezek az alkotások a világ bármely pontján nem hogy megállják a helyüket, de olyan ikonokká, hivatkozási pontokká válhatnak, amik beépülnek az egyetemes kultúrába. Az ilyen, civilek részéről szerveződő kezdeményezéseket érdemes minden eszközzel támogatni.”

2013-09-18


www

Csordásné Anda Éva

tanítónő, feltaláló

MATANDA

“Sok ilyen kezdeményezést kívánok magunknak!

Egy maroknyi lelkes fiatal nemes feladatot vállalt fel, miszerint a magyarok és a magyar termékek hírnevét terjeszteni kell itthon és a nagyvilágban. Fáradtságot nem kímélve gyűjtőmunkát végeznek, szervezkednek, írnak, riportokat készítenek, és minél élvezetesebb formában törekszenek bemutatni az internet segítségével is az új magyar ötleteket, találmányokat, magyar hagyományokat, mesterségeket, mindent, ami magyar, ami érdekes lehet mások számára is. A vállveregetésnek számító hírverések, támogatások hajtómotorként tartják fenn az alkotói kedvet, amelyek nagyon fontosak minden feltaláló, újító ember számára. Számítanak mindenkire, akik szívesen adják tovább tudásukat, és akik szívesen választják vásárláskor a Magyar Termékeket. ŐK így szeretik hazájukat, és így szerettetik másokkal is, így őrzik az élő értékeket, a feltalálókat-találmányaikat, újítókat-újításaikat. Méltán elismerés jár fiataljainknak, akik büszkék magyarságukra, a magyar emberekre, a magyar termékekre, és tevékenységükkel nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy ismét tekintélye legyen a magyar elmének, a magyar találékonyságnak nemcsak kis hazánkban, de a határokon túl is.

Kívánom, hogy Ildi, Ági és Attila aktivitása soha ne hagyjon alább, amely úgy tud igazán kiteljesedni, ha a tevékenységüket érdeklődés és támogatás övezi. Ehhez kívánom, hogy minél több vezető- és érintett ember minél nagyobb számban gazdagítsa támogatásával, jelenlétével, tagságával a Magyar Termék Rajongók a Magyar Termékekért Egyesületet, az egyesület vezetőit és tagjait!”

2013-06-12


www

Juhász-Váczi Heni

tervező

Souvenir Brands

“Mikor 2011 végén kijöttünk a figuráinkkal, és megindítottuk a népszerűsítő kampányunkat, akkor kifejezett célunk volt, hogy minél hamarabb felfigyeljen ránk az MTRO, mert tudtuk, hogy olyan közönséghez juthat el rajtuk keresztül a hírünk, akik fogékonyak lehetnek a kortárs értelmezésben kreált magyaros termékeinkre. Ez így is lett, jelentős lökést adott a karácsonyi szezon előtt, hogy ők is beszámoltak újdonságainkról. Aztán alkalmunk nyílt személyesen is megismerni a srácokat, teljesen maguktól jöttek tippekkel, megkeresésekkel. Úgy éreztük, hogy kivételezett helyzetben vagyunk, rendeltek tőlünk exkluzív díjátadóra, kértek tiszteletpéldányt azonnali kiszállítással híres külföldi vendég megajándékozására. Ahogy egyre jobban megismerkedtünk termékeink révén a célpiac minden szereplőjével, kiderült számunkra, hogy egyáltalán nem csak minket tüntetnek ki figyelmükkel. Ők valóban ennyire figyelmesek mindenkivel, fejben tartják, hogy kinek hol tudnak segíteni, kinek milyen tipp jöhet jól. Rajtuk keresztül ismerhet meg egy gyártó forgalmazókat, boltokat, kiállításokat, és követheti a trendeket, megismerhet sikersztorikat. Sokszor egyszerűen csak inspirációs céllal is érdemes benézni a honlapjukra, vagy a Facebook oldalukra, például egy üzleti szempontból elkedvetlenítő nap végén, ha feltöltődésre vágyik az ember. Idei új termékeinkről elsők között nekik fogunk szólni! Mindenkinek csak ajánlani tudjuk az MTRO lelkes csapatát. Sokat köszönhetünk nektek, lányok és fiúk!”

2013-04-15


www

Lafka Dávid

filmrendező

Sound Picture

“Mindig ámulatba ejt, ahogyan az MTRO-nál dolgozók a magyar kultúrára, meg amúgy a magyar termékekre tekintenek. Olyasmiket kutatnak fel a számunkra, ami mindannyiunkat érdekel, csak még nem tudunk róla. Ők is a csodálatra méltót, a különlegeset, a tartalmasat, az időtállót, a szívünknek kedves dolgokat keresik. A cikkeikkel bebizonyítják a szkeptikusok számára is, hogy nem egy döglött nemzet döglött szemléletű tagjai vagyunk, akik képtelenek bármi újat vagy hasznosat adni a világnak.

Az MTRO-tól tudom, hogy az országunk még mindig tele van helyes szemléletű termelőkkel, eszes és kreatív feltalálókkal, akik az új startupokkal most is a mi kényelmes és jobb jövőnkön dolgoznak, és jó ízlésű alkotókkal, akiknek meleg szívvel engedném, hogy külföldön is képviseljék Magyarország kultúráját. De ami szerintem a legfontosabb: az MTRO-tól tudom, hogy még mindig csurig vagyunk helyes gondolkodású emberekkel. Szóval szerintem az MTRO azt adja, amire ma talán a legnagyobb szükség van: nemzeti öntudatot és hitet, hogy érdemes itt élni.”

2013-04-13


www

Zagyvai András

építész, feltaláló

“Köszönetemet szeretném kifejezni ezúton az MTRO stábjának, azért, hogy tavaly szeptemberében felkerestek és érdeklődésükkel rengeteg energiához juttattak az Okostojással kapcsolatos munkám elvégzésében. A tojás akkori állapotában, az IPP verseny és a szabadalmi lehetőség megszerzése után tengernyi feladatot adott, hogy magából az ötletből termék lehessen. Ez a folyamat még jelenleg is tart. Az MTRO-val történt találkozások és beszélgetések sokat segítettek abban hogy a tojás termékpalettáján erős tényezőként jelenjen meg a Magyar Termék kategóriának megfelelő tárgy.

Akkor a Ti hatásotokra gondoltam bele igazán, hogy mik azok a szempontok, hogy valami hazai termék vagy sem. Az alapanyagon kívül a szellemi, látvány- és programtervező fejlesztőmérnöki munka. A szakmunkás és munkairányítási munkaerő. Persze a hazai tőke és pályázati lehetőség, a hazai marketing, de akár a hazai csomagolás technológiai igénybevétele is. Ekkor kezdtem el hinni – amiben őszintén bevallva előzőleg kételkedtem- , hogy mindez rendelkezésre áll kis hazánkban. Igen rendelkezésre áll, viszont igen csak elszigetelve egymástól, aminek felkutatásához adtatok erőt. Ekkortól bíztam igazán ebben – és azt hiszem ennek hozadéka hamarosan meghozza az eredményt, és az Okostojás A-Z-ig Magyar Termékként kerülhet a hazai és a világpiacra.

Köszönet minden Szerkesztőségetekben háttérmunkát végző kollégátoknak is a magas színvonalú szöveges és mozgófilm anyagok összeállításáért.”

2013-04-06


www

Eifert János

fotóművész

“Tisztelt Szerkesztőség,

éppen a zágrábi kiállításomra “kerestem rá” a Google-ban, és így fedeztem fel Székely Ágnes írását (Eifert János, a „három t” fotósa), amit szeretnék ezúton is megköszönni.
Miért? Azontúl, hogy közel 2000 karakter segítségével informál, közöl, bemutat valamit/valakit – újságíró hallgatók számára is tanítható színvonalon, de leginkább, hogy jól fogalmazza meg a lényeget, mindezt élvezhető, érdekes formában. Talán különös, hogy éppen erre figyeltem fel, hiszen rengeteg írás, interjú, recenzió jelenik meg akár személyemmel kapcsolatban is, amelyek a gyors munka miatt, vagy éppen a rátermettség hiányában helyesírási és fogalmazási hibáktól hemzsegnek.
A lényeg: ráirányította a figyelmet a magyartermekonline.hu-ra, felkeltette az érdeklődésemet, hogy a többi rovatot is átböngésszem. És hogy a kultúra, a művészet is érték… A Magyar Termék Rajongók a Magyar Termékekért Egyesület remek kezdeményezése, új színfolt az elektronikus újságírásban. Várjuk a folytatást!”

2013-03-19Véleményed fontos számunkra és ezzel a többi olvasónak is segítesz a választásban.