Kerékpározók, biciklisek, drótszamaragolók figyelem! Nagyszerű, magyar találmány született számotokra. Nyirádi László és maroknyi csapata az elmúlt három évben azon fáradozott, hogy egy kis eszköz segítségével biztonságosabbá tegye a közlekedést a bringások számára. Így jött létre a Useeme bringás irányjelző karkötő.

A közutakon való közlekedés számos kiszámíthatatlan és váratlan eseményt tartogathat. Bicikliseknél különösen rizikós pontot jelent a kanyarodás és sávváltás, hiszen a hátulról érkezők komoly veszélyt jelentenek számukra. A balesetek csak jól látható karjelzésekkel akadályozhatók meg.

A feltaláló, Nyirádi László, kislányának biztonságát szerette volna növelni a közutakon, amikor az estébe nyúló biciklizések alkalmával észrevette, hogy a karjelzések nem mindig láthatóak. Ekkor született meg az ötlet, és kezdődött el a több évig tartó fejlesztés.

A Useeme csapata: Mayer Viktor, Nyírádi László, Balla Péter, Nyírádi Niki, id. Nyírádi László (balról jobbra)

A Useeme csapata: Mayer Viktor, Nyírádi László, Balla Péter, Nyírádi Niki, id. Nyírádi László (balról jobbra)

Biztonságod kulcsa – Useeme

A Useeme karpánt akkor segít, amikor karjelzést adsz kanyarodás vagy sávváltás előtt, ugyanis az automatikusan villogni kezd. Ez jobb láthatóságot biztosít, több figyelmet követel a forgalom résztvevőitől, és megvéd a veszélyes helyzetektől.

useeme-automata-index-kerekparosoknak

Láthatóan csinos és okos

A mindkét csuklódra felcsatolt csinos karpántokban egy-egy mozgásérzékelőt rejtettek el, amely érzékeli a kezed mozdulatait, így nem kell kapcsolgatni. Az érzékelő egy mikrokontrollerhez van kapcsolva, amely folyamatosan értékeli az érzékelőből érkező adatokat, és felismeri a karjelzéseket. A mikrokontroller automatikusan be- és kikapcsolja a villogó, fényes, narancssárga LED-eket, amikor a megfelelő mintákat érzékeli.

useeme-automata-iranyjelzo-kerekparosoknak

Az okos kis eszköz minden irányból jól látható fényt bocsát ki (ráadásul pont olyat, mint amilyen az autósok és motorosok által kibocsátott villogó, sárga fény), és folyamatosan alkalmazkodik a kéztartásodhoz. A karperec mindenfajta kormánytípussal működik, és villámgyorsan felkapható; nincs rajta csat, viszont három méretben is kapható.

Hogyan kaphatok Useeme-t?

A remek kütyü gyártása a pest megyei Hernádon zajlik egy kis családi üzemben. A sorozatgyártás megkezdéséhez a feltaláló csapat támogatást gyűjt egy közösségi finanszírozó oldalon július végéig. Azok számára, akik minél előbb szeretnének hozzájutni a termékhez, a Useeme egy teszt-sorozatot is legyárt. A kiszállítás Magyarországra ingyenes.

További részletekért és a kampány támogatásához érdemes ellátogatni a Useeme oldalára, ahol minden szükséges információt megtalálsz!

Kalácska Nóra

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további magyar találmányokról értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék rajongók Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.useeme.bike/hu
Facebook oldal: www.facebook.com/bicycle.turn.signal

Legutolsó szerkesztés: 2014-11-12