Biciklis távfék ötletével állt elő a Kairos Student Venture Competitiont és Blindinvestment versenyét megnyerő MiniBrake projekt. A kezdetben a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóit tömörítő társaság egy olyan biztonsági szerkezetet fejlesztett ki kerékpárokra, amely segítségével a szülő gombnyomással megállíthatja gyermeke biciklijét veszélyes helyzetekben.

Ki ne ismerné a biciklis esésekből származó horzsolásokat és hegeket, amelyeket még gyerekként szerzett? Szüleink nem véletlenül féltettek minket kerékpározás közben, hiszen vannak veszélyei. A MiniBrake, azonban ezektől a sérülésektől segíti megvédeni a 2-5 éves kicsiket. Az ötlet pofon egyszerű, éppen ezért annyira zseniális: a kerékpárra szerelhető távféket a szülő biztonságos távolságon belül, egy távirányítóval aktiválhatja, amely aztán fokozatosan lassítja le gyermeke kerékpárját vészhelyzet esetén, ezzel is biztonságosabbá téve a közös tekerést.

minibrake-prototipus

A biciklis távfék sikere és jövője

A MiniBraket fejlesztő csapata az ötlettel már számos versenyen megméretette magát, így a Blindinvestmenten és a Kairos Student Venture Competitionön is, amely kettőt – nem meglepő módon – meg is nyerte, sőt utóbbi fődíjaként New Yorkban is képviselhette ötletét, valamint hazánkat. Az elismerések mellé járó pénzbeli támogatásoknak hála a fiatalok meg is kapták az első tőke injekciójukat a termék tökéletesítésére. Jelenleg további befektetőket keresnek, hogy a MiniBrake később piacra kerülhessen itthon, és külföldön egyaránt.

A MiniBrake-csapat Fotó: Marjai János/MTI

A MiniBrake-csapat
Fotó: Marjai János/MTI

Kreatív magyar csapat

A kezdetben három fős csapatot Bognár Dániel, Szesztay Péter és Szirtes Marcell alkotta. A fiatalok mindegyike gazdasági szakon tanul vagy végzett, amely ismereteik majd átsegíthetik őket a piacralépés problémáin. Ebben segítőtársuk az IdeaManufactory vállalkozáskeltető program, amely HR, pénzügyi és marketing támogatással segíti a fiatalok munkáját. A dizájnért és a fejlesztésért Gombos Gergely, Pál Gergely és Kőrös Ben felel, akik tökéletesen kiegészítik a csapatot, hiszen így a mérnöki és formatervezői feladatok is szakértő kezekbe kerülnek.

minibrake_kerekparon

Egyszerű ötlet, nagyszerű végeredmény

A MiniBrake egy kiváló példája annak, hogy egyszerű ötlet is mennyit segíthet, hiszen a gyermekek kerékpárjára szerelhető távfék valóban biztonságosabb-á teheti a mozgás, a sport örömét. A csapat tagjai remélik, hogy termékük megkönnyíti majd a szülői élet nehézségeit és felhőtlen közös élményeket hoznak sok családnak.

ITT találsz segítséget, hogy hogyan tudod előrendelni a MiniBrake-et.

Szabó Dániel

Kapcsolódó oldal: www.minibrake.com
Facebook oldal:www.facebook.com/minibrakehu

Legutolsó szerkesztés: 2014-07-03