A Bridge Budapest egy nonprofit szervezet, amely azon dolgozik, hogy megmutassa: itthon is lehetünk sikeresek. A nemzetközileg is elismert magyar startupok által alapított egyesület már négy éve tesz azért, hogy Magyarország vállalkozói tudatosabbak, vállalhatóbbak legyenek, ezáltal fejlesztve az országot, amelyben élünk.

A Bridge Budapest minden programjával és kezdeményezésével azért dolgozik, hogy jobb, tudatosabb környezetben éljünk Magyarországon. Meggyőződésük, hogy az önbizalom alapja a tudás és a teljesítmény. Sikeres startup történeteket tettek láthatóvá, ösztöndíjat, meghívásos vezetői programot hoztak létre és elérték, hogy vállalkozók megosszák egymással történeteiket és tudásukat.

A kezdetek

A Bridge Budapestet 2013-ban hívta életre a Prezi, a Ustream, a LogMeIn, akikhez később az NNG is csatlakozott. A világsikert elért magyar startupok úgy érezték, nagy a szakadék a cégeikben felépített értékek és az irodáik falain kívüli világ között. Ezt a két világot pedig egymáshoz közelíteni akarták, összekapcsolva a szélesebb nyilvánosságot és a startupszférát.

elso-milliom-megbeszeles

Hogyan érhetjük el céljainkat?

Hiába rendelkezik egy fiatal eredeti ötlettel, ha nem tudja, hová és kihez forduljon vele, hogy megvalósíthassa azt. Pistyur Veronika, az egyesület vezetője így fogalmaz: “Egy ötlet önmagában nem sokat ér. A legfontosabb, hogy találjon magának társakat az, akinek van egy jó ötlete, olyanokat, akikkel közösen valósíthatja meg azt. Ha ez megvan és kiderül, hogy sokat és jól tudnak egymással dolgozni és hasonlóak az értékeik, akkor érdemes tapasztalt vállalkozót találni maguk mellé mentorként, hogy dilemmáikat, nehézségeiket legyen kivel megbeszélni, legyen kitől tanácsot kérni.”

Itt jön képbe tehát a Bridge Budapest és annak többféle programja. A Bridge Basics egy kétnyelvű tudásmegosztó oldal, ahol az alapító cégek szakértői válaszolnak kezdő vállalkozókat leginkább érintő, érdeklő kérdésre.

2016-ban negyedszerre hirdették meg Ösztöndíj programjukat, amely hat tehetséges fiatal és hat hazai, ígéretes startup találkozását tette lehetővé. A féléves gyakornoki időszak során az ösztöndíjasoknak egy kiemelt üzleti hatású feladaton kell dolgozniuk, a startupot pedig abban is segíti a Bridge Budapest, hogy nem csak megtalálja a fiatal tehetséget, de félévre támogatja foglalkoztatását is.

A Bridge Builders program egy exkluzív, meghívásos vezetői program. Az elmúlt két évben 20 fiatal vezető lett tagja a közösségnek, akik között korábban nem volt párbeszéd, de a programnak köszönhetően számos együttműködés született.

Az egyesület negyedik és egyben leghangsúlyosabb programja az Első millióm története. A 2015-ben indult kezdeményezés célja, hogy a tudatosabb vállalkozások történetei inspirációt adjanak és bizonyítsák, igenis lehet vállalható módon vállalkozni úgy, hogy ezzel nem kerülünk például versenyhátrányba, sőt fenntarthatóbb lehet a működésünk hosszú távon. Az Első millióm honlapján arra kérik a vállalkozókat, hogy meséljék el történetüket, dilemmáikat, nehézségeiket és megoldásaikat is, hogy abból mások is tanulhassanak. Korábban azonos címen az RTL II műsorán két évad is készült az ötlet alapján sikeres vállalkozók történeteiről. 2017 februárjában pedig elindították a Vállalható Vállalkozás önellenőrző tesztjüket is, melynek kitöltésével a vállalkozók csatlakozhatnak a Vállalható Vállalkozók közösségéhez. Jelenleg 186 olyan vállalkozó van, akinek fontos a tudatosság, az átláthatóság és a felelős üzleti magatartás. Ők mindannyian elérték a legalább 80%-os szintet, és váltak ezzel referenciává más vállalkozók számára is. A program további előnye, hogy a teszt kitöltésével a kezdő vállalkozók is sok értékes információhoz juthatnak.

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további magyar vállalkozázokról értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék Online Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.bridgebudapest.org
Facebook oldal: www.facebook.com/bridgebudapest

Legutolsó szerkesztés: 2017-05-20