Az újpesti Aranyalma Óvodában különleges Ovi-Foci pályaátadóra került sor 2015. május 4-én. Buzánszky Jenő születésének 90. évfordulója emlékére a gyerkőcök nem csak verssel és tánccal készültek, hanem az Alapítvány bemutatta az Ovi- Foci dalt is, amely mától az Alapítvány hivatalos dala.

Május 4-én lett volna 90 éves Buzánszky Jenő, az Ovi-Foci alapítója. Az Aranycsapat legendás játékosáról, a Nemzet Sportolójáról köztudott volt, hogy még utolsó éveiben is a magyar sportért, illetve annak utánpótlásáért fáradozott. Ezt bizonyítja a nevével fémjelzett Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány is, melyet még 2011-ben azzal a céllal alapított, hogy a gyermekek minél korábban megismerkedhessenek a mozgás örömével.

Ezen a jeles napon az Alapítvány egy különleges pályaátadó ünnepséget szervezett az újpesti Aranyalma Óvodában, amelyen jelen volt többek között az alapító fia, ifj. Buzánszky Jenő, Őze Tibor az MLSZ képviseletében, továbbá több UTE híresség, mint például Várhidi Pali bácsi is.

A százhalombattai Bodzavirág Kórus kíséretében adták elő az Ovi-Foci dalt

A százhalombattai Bodzavirág Kórus kíséretében adták elő az Ovi-Foci dalt

Nagy lépés kis cipőben

Az Alapítvány egy különleges ajándékkal is készült Jenő bácsi 90. születésnapjának emlékére: az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány szlogenjével – Nagy lépés kis cipőben – Ovi-Foci Dal született Földvári Gergely zeneszerző közreműködésével, melynek ősbemutatóját pont erre napra, Jenő bácsi születésnapjára időzítették. A szerzeményt a Bon-Bon zenekar énekese, Szolnoki Péter adta elő, akit a százhalombattai Kőrösi Csoma Általános Iskola Bodzavirág Kórusa kísért.

A pályaátadó ünnepségen beszédet mondott Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere is, aki kiemelte: az önkormányzaton kívül a társasági adójukat felajánlóknak, a helyi vállalkozóknak és az UTE-nek is köszönhető, hogy újabb Ovi-Foci Pálya épülhetett meg. „Külön büszkeséggel tölt el az, hogy a Magyarországon létesült Ovi-foci pályák több, mint 10%-a Újpesten van, és néhány héten belül egy újabbat fogunk avatni, szintén itt, egy újpesti óvodában” – tette hozzá a polgármester. Újpest egyébként – szlogenjük szerint – a főváros legsportosabb kerülete.

ovi-foci-alapitvany-palyaatado-aranyalma-ovoda-ujpest

Hamarosan elérik a várva vár 100. Pályát

A legújabb újpesti Ovi-Foci Pályát rendkívül izgatottan fogadták a gyerekek: a szalag átvágása után kiabálva, ujjongva vették birtokba a frissen avatott műfüves sportpályát. Az Aranyalma Óvodában átadott sportpálya egyébként az Alapítvány történetében a 93., reményeik szerint hamarosan pedig elérik a várva várt 100. Pályát, melyet Buzánszky Jenő bácsi is annyira várt, de sajnos már nem érhette meg.

A sportlegenda által lefektetett alapok a lehető legjobb kezekbe kerülnek: fia, ifjabb Buzánszky Jenő elvállalta, hogy édesapja szellemi örökét továbbviszi az Alapítványnál. „Az alapító jogokat valakinek gyakorolnia kell, és arra gondoltunk, hogy mivel maga az Ovi-Foci Program a felnövekvő generációnak a programja, az utánpótlás nevelésnek az alapjairól szól, ezért úgy illik, hogy ifjabb Buzánszky Jenő, Jenő bácsi fia vegye át az alapítói jogok gyakorlását.” – jegyezte meg Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke. Az Alapítvány tehát folytatja megkezdett munkáját, melynek célja nem más, mint a társadalom legfiatalabb tagjainak biztosítani az örömteli sportolást.

Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány – Pályaátadó az Aranyalma ÓvodábanAz újpesti Aranyalma Óvodában különleges Ovi-Foci pályaátadóra került sor május 4-én. Buzánszky Jenő születésének 90. évfordulója emlékére a gyerkőcök nem csak verssel és tánccal készültek, hanem az Alapítvány bemutatta az Ovi- Foci dalt is, amely mától az Alapítvány hivatalos dala. Az átadóról írt cikk az MTRO.hu-n olvasható: http://goo.gl/JQPVii
A videót Székely Ágnes és Szabó Máté készítette az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány megbízásából. www.ovi-foci.hu

Közzétette: Magyar Termék – 2015. május 29.

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további társadalmilag fontos szervezetekről értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék Online Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.ovi-foci.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/ovifociovisport

Legutolsó szerkesztés: 2016-04-01