Korábban már beszámoltunk egy ígéretes magyar startup, a SOPRESO indulásáról. A csapat most újabb mérföldkőhöz érkezett a megvalósításban.

Mozgalmas évet tudhat maga mögött a magyar SOPRESO csapata. Egy olyan évet, amely a Startup Weekenden kezdődött, majd a 2012-es versenyen való sikeres szereplés kihívásokkal teli úton indította el őket. Ennek jelentős állomásaként 2013 novemberében megjelent a SOPRESO első publikus béta változata, amelynek elsődleges célja a verzió által nyújtott szolgáltatások megismertetése és tesztelése. A publikus béta verzió után, még az idei évben tervezi kiadni a magyar csapat a már éles környezetbe is ajánlott változatot.

Minden azon a bizonyos víkenden kezdődött

 „Minden lényeges dolgot tekintve a terveink szerint alakult ez az egy év, és őszintén mondhatjuk, hogy sokat köszönhetünk ennek a rendezvényeknek!” – mondta el Wohlmuth Máté, a SOPRESO társalapítója. A fiatal magyar csapat tavaly novemberben nyerte meg a Startup Weekend versenyt, ami óta ugyancsak felgyorsultak az események. A győztes csapat tagjai a verseny után azonnal belevágtak a prototípus fejlesztésébe, mivel fontosnak tartották, hogy minél előbb bizonyítsák a technikai megvalósíthatóságot. Ezután kezdték el szondázni a hazai tőkepiacot a koncepciójukkal és a prototípussal, valamint ezzel párhuzamosan részt vettek a NEXT workshop programban, mely során a célcsoportjuk definiálását végezték el különböző módszerek segítségével.

Sopreso - a csapat

Sopreso – a csapat

Több hónapos előkészítést követően májusban együttműködési megállapodást írtak alá a Day One Capital Zrt.-vel. Ettől kezdve egy programozó és egy marketinges mellett már mindenki főállásban folytathatta a munkát a SOPRESO megvalósításán. Ötletükkel a közönség elé idén októberben léptek a SmartShow konferencián, ahol az előadások alatt sikeresen használták a megoldásukat. A publikus béta verziót, amelyet immár stabilitásában és skálázhatóságában is felkészítettek a széleskörű felhasználásra, november utolsó hetében tették elérhetővé a weboldalukon. Érdekes egybeesés egyébként, hogy az idei év Startup Weekend eseményének időpontja éppen egybeesett a tavalyi győztes SOPRESO nyílt béta verziójának élesítésével.

sopreso-alkalmazas

Előadások helyett valós idejű közösségi kommunikáció

A SOPRESO egy olyan szoftveres megoldás, amely lehetővé teszi egy prezentáció során a közönségnek, hogy csatlakozzanak az előadáshoz a mobil eszközeikkel.

„A rendszerünket úgy kell elképzelni, mint egy plusz kommunikációs eszközt, amely bármilyen prezentációs szoftverrel együtt működik. Legyen az Powerpoint, Prezi vagy PDF, az előadó a szokásos módon elindítja a prezentációját és ezzel párhuzamosan futtatja a SORPESO-t a számítógépén, amely a képernyőn megjelenít egy rövid webcímet. Ezt a címet írják be a közönség tagjai az okostelefonjukba és ezen keresztül tudják követni a prezentáció már megjelenített diáit. Hozzá is szólhatnak a diákhoz, vagy közvetlenül az előadónak tehetnek fel akár anoním kérdéseket.” – mondta Pál Dénes a SOPRESO vezetője.

sopreso_logo_2013

A magyar fejlesztés segítségével tehát a közönség közelebb kerülhet az előadóhoz, illetve az előadó már a prezentáció megtartása közben kap adatok arról, mi mennyire tetszik a hallgatóságnak. Mindezek mellett – meghosszabbítva a prezentáció élettartamát – segíti a microközösségek kialakulását és egybentartását is:

„A SOPRESO-val az a célunk, hogy megváltoztassuk az emberek fejében kialakult képet a prezentációkról. Képessé akarjuk tenni az előadókat, hogy a legtöbbet érjék el a prezentációjukkal azáltal, hogy a közönséget jobban képesek elkötelezni az ügyük mellett. Meghosszabbítva a prezentációk élettartamát, egyben tudjuk tartani a létrejövő mikroközösségeket, valamint hosszú távon elérhetővé és mozgósíthatóvá tesszük a résztvevőket az előadó számára.”

A regisztrációról illetve a letöltési lehetőségről bővebben ITT olvashatsz.

MTRO

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további sikeres magyar vállalkozásokról értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék rajongók Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.sopreso.com
Facebook oldal: www.facebook.com/sopreso

Legutolsó szerkesztés: 2014-10-17