A vizuális történetmesélés új alternatíváját kínálja a Prezi legújabb fejlesztése. A Nutshell sorozatképek, animáció és feliratok egybeolvasztásával készít villámgyorsan moziszerű minivideót, mellyel látványos formában foglalhatjuk össze dióhéjban az élet apró pillanatait.

Egyszerű képeket videókat vagy éppen szöveget és grafikát lehet beilleszteni egy végtelen „vászonra”, amiket aztán a mozgás egy kerek történetté köt össze – a magyar fejlesztésű Prezit ma már világszerte ismerik, használják; igazi sikertörténetté nőtte ki magát.

A legismertebb magyar startup vállalkozás most egy új, nem kevésbé ígéretes terméket dobott piacra. A Nutshell ugyanúgy a történetmesélést segíti, mint a Prezi, csak sokkal tömörebb formátumban.

nutshell-camera-tancolo-mogyoro

Sikertörténetből újabb sikertörténet?

Az új alkalmazás ötlete onnan jött, hogy a Prezi fejlesztői észrevették, sokan arra használják a prezentációs szoftvert, hogy különféle eseményeket – születésnapokat, utazásokat, vagy leánykérést – osszanak meg vele. Ezek adták az ihletet a Nutshell fejlesztéséhez, mellyel az élet apró pillanatait lehet kis történetekben elmesélni és egyszerűen megosztani iPhoneról vagy iPadről.

Használata egyszerű: csupán három fényképet kell készítenünk a Nutshellben, melyeket az alkalmazás rövid videoklippé alakít. Erre a klippre lehet rátenni a szöveget illetve az animációt, aminek a végén összeáll egy moziszerű kis történet. A videót akár e-mailben, akár sms-ben is megoszthatjuk, illetve az feltölthető az Instagramra, Facebookra vagy a Twitterre.

nutshell-camera-prezi

Dióhéjban

Az alkalmazás nevét az angol „in a nutshell” (dióhéjban) kifejezés ihlette. „A Nutshell pontosan az, amit a neve is sugall: egy nagyszerű történet pillanatnyi térben összefogva” – nyilatkozta Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója és művészeti vezetője. „A Prezi legjobb funkcióiból használtunk fel néhányat – ez az alkalmazás szintén abban segít, hogy az emberek térbeli kontextussal bővítve oszthassák meg ötleteiket és vizuálisan kommunikáljanak, az élet pillanatairól a Prezihez hasonlóan hatásos és emlékezetes módon.”

A Preziről

A Prezit 2009-ben alapította Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám. A magyar fejlesztés különlegessége, hogy a hagyományos, slide-okon alapuló előadásforma helyett térben meséli el a történeteket, aminek köszönhetően sokkal élvezetesebb és maradandóbb prezentációkat tarthatunk. Az indulás után nem sokkal a világ leghíresebb előadásait szervező cég, a TED Conferences fektetett be a Prezibe. A gyors növekedésnek és az egyre több felhasználónak köszönhetően még 2009-ben megnyitották a cég második irodáját San Franciscóban. Ma több mint 50 millió ember használja a Prezit a világ 190 országában.

A világszerte használt prezentációs eszköz óta ez az első alkalom, hogy a Prezi új terméket dobott piacra. Árvai Péter, a Prezi társalapítója és vezérigazgatója szerint „a Nutshell egy újabb eszköz célunk elérésében, hogy az emberek emlékezetesebb módon osszák meg ötleteiket.”

Ha szeretnéd megnézni a Nutshellt, keresd meg a prezi.com/nutshell oldalt. Az alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból, „Nutshell Camera” néven.

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további startup vállalkozásokról értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék Online Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.nutshell.prezi.com
Facebook oldal: www.facebook.com/nutshellcamera

Legutolsó szerkesztés: 2016-04-08