Ötletek Háza

Nyelvében is magyar a Prezi – Magyar nyelvű kiadással ünnepli ötödik születésnapját a magyar alapítású Prezi.

Folytatja globális növekedését a Prezi, amely elindulásának ötödik évfordulóján már magyarul is elérhető. A Prezi szemben a hagyományos slide alapú prezentációs szoftverekkel, térben elhelyezett képeken, videókon és szövegen keresztül mesél el egy-egy történetet. Ezzel az előadásmóddal élvezetesebb és megragadóbb előadásokat lehet tartani. A Prezi felhőalapú rendszerének köszönhetően bárhol és bármikor elérhetőek a prezentációink: számítógépen, iPaden és akár iPhone-on is.

“A Prezi egy Magyarországról indult világsiker, amelyet ma már tényleg a világ minden részén ismernek és használnak” – mondta Árvai Péter vezérigazgató. “Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar gyökeret most azzal erősítjük, hogy a Prezi magyarul is elérhető, így már tényleg mindenki előtt ott a lehetőség, hogy jobb és sikeresebb előadó legyen”- tette hozzá.

Azok a cégek és kisvállalkozások, amelyek sokat prezentálnak, egyre gyakrabban választják a Prezit a Power Pointtal szemben, mivel így meg tudják különöztetni magukat a versenytársaiktól és sokkal hatékonyabban és izgalmasabban tudják átadni a gondolataikat.

16:00-kor kezdődik az élő közvetítés a budapesti irodájukból, többek között Rubik Ernő előadásával.

Video streaming by Ustream

“A prezivel sokkal jobban és érthetőbben el tudom magyarázni a gazdaság bonyolult összefüggéseit. Egyszerre tudom megmutatni a nagy rendszereket és azok apró részleteit is” – mondja Jaksity György, a Concorde Értképapír Zrt elnök-társalapítója. A Prezi vizuális történetmesélésével az előadások sokkal jobban megmaradnak az emberek emlékezetében, így az előadók maguk is sikeresebbek lesznek. Ez sokszor a megkötött üzletek számában is megjelenik.

“Mi az eladáshoz értünk. És azt vettük észre, hogy a Prezivel sokkal élvezetesebben, jobban strukturáltan tudjuk előadni a gondolatainkat, azaz sokkal hatékonyabbann tudjuk eladni saját magunkat” – mondata Hevesi Nóra, a Tesco-Globál Áruházak vállalati kapcsolatok igazgatója. További véleményeket a Preziről és az előnyeiről ebben a preziben találnak.

A Prezi magyar nyelvű kiadásával egyidőben a cég budapesti irodájában megnyitja a Prezi House of Ideas (Ötletek Háza – Prezi HI) nevű közösségi teret, ahol globálisan releváns, lokálisan fontos témákról lesznek konferenciák és találkozók. A cél, hogy a tudomány, a művészet és a technológia legizgalmasabb újdonságairól beszéljenek itthon is.

prezi-prezentacio

A Preziről

A Prezit 2009-ben alapította Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám. Különlegessége, hogy a hagyományos, slide-okon alapuló előadás forma helyett térben meséli el a történeteket, aminek köszönhetően sokkal élvezetesebb és maradandóbb prezentációkat tarthatunk. Az indulás után nem sokkal a világ leghíresebb előadásait szervező cég, a TED Conferences fektetett be a Prezibe. A gyors növekedésnek és az egyre több felhasználónak köszönehetően még 2009-ben megnyitották a cég második irodáját San Franciscoban. Ma több mint 40 millió ember használ prezit, a világ 190 országában. A magyar mellett angolul, németül, franciául, spanyolul, portugálul, japánul és koreaiul is elérhető a Prezi. A TED Conferences mellett az ACCEL Partners és a Sunstone Capital is befektetett a cégbe.

Faix Csaba

Kapcsolódó oldal: www.prezi.com
Facebook oldal: www.facebook.com/prezicom


Véleményed fontos számunkra és ezzel a többi olvasónak is segítesz a választásban.