Lepkeház

Ingyenes, háromnapos művészeti program kezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében március 27. és 29. között az Erzsébet tér parkos oldalán. A háromnapos szabadtéri program a Kultúra Vására rendezvénysorozat első állomását jelenti, egyúttal a Budapesti Tavaszi Fesztivál hivatalos eseménye lesz.

A Lepkeházat tervező és kivitelező Hello Wood olyan a tavaszt, a virágzást, az újrakezdést szimbolizáló nagyszabású fa installációt álmodott meg, amelynek 300 négyzetméteres szárnyai alatt majdnem teljes egészében a színpad terül el. A Lepkeház szárnyai – az egyébként idehaza veszélyeztetett – nyárfalepke színeiben pompáznak.

Ingyenes koncertek, előadások, divatbemutatók

Esténként olyan nemzetközileg is elismert művészek lépnek színpadra, mint Ladányi Andrea táncos, Szabóki Tünde énekes, Felméry Lili és Apáti Bence balett-táncosok, az Irie Maffiából ismert Sena, vagy az Európa-szerte és a tengerentúlon is ismert trombitaművész, Barabás Lőrinc. A programot tovább színesíti a magyar tervezők kollekcióiból összeállított divatbemutató, breaktánc- és parkourbemutató, amelyeket az Óbudai Danubia Zenekar és Dj Bootsie rendhagyó, kifejezetten erre az estére készült zenei válogatása kísér.

Közreműködő partnerek: Holcim, IVANKA beton, Ustream.

A programsor hivatalos rádiója az MR2 – Petőfi Rádió

PROGRAMOK: Március 29.

10:00 – 17:00 Kreatív műhely – kreativitást fejlesztő játékok a legkisebbeknek

20:00 A szerelem metamorfózisa – Közreműködik: Szabóki Tünde – ének, Felméry Lili, Apáti Bence – tánc, DJ BOOTSIE Official PageÓbudai Danubia Zenekar, Wonderland break táncosok és parkúrosok Jelmezek: Magyar Állami Operaház

3 különálló divatbemutató blokk:

Németh Anikó (Manier) – Lakatos Sándor (Sandor Lakatos menswear) – NUBU – Daalarna – Benes Anita – Kemenesi Tünde – Szegedi Kata (KataSzegedi)

Vetítés-videó: Solid Studio

Részletek: www.goo.gl/grzCzB

Nézd élőben:


Lepkeház a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. Élő közvetítés a Ustream jóvoltából

Óriás nyárfalepke fából

A Lepkeház a színpad építészeti újragondolása, és éppen ez a sokszínű felhasználási mód volt a legnagyobb kihívás a Hello Wood csapata számára: a Lepkeház ugyanúgy teret adhat egy komolyzenei együttesnek, mint egy csoport artistának. A változatosság pedig nem csupán a Lepkeházban fellépő művészek sokaságára jellemző: maga az épület is mobilis, azaz bármikor szétszedhető és újra összeszerelhető. A 300 négyzetméter alapterületű faszerkezet mintegy 29 tonnát nyom, elkészültéhez pedig több mint 20 köbméter fát használt fel az építői csapat. A Lepkeház szárnyai az idehaza veszélyeztetett nyárfalepke színeiben pompáznak.

Így épült:

Budapesti Tavaszi Fesztivál további programja: www.btf.hu
További információk: www.facebook.com/events/1549369361955557/?ref_dashboard_filter=upcoming


Véleményed fontos számunkra és ezzel a többi olvasónak is segítesz a választásban.