Ki mit tud Magyarországról?

Web

Ötéves a Magyar Termék rajongói oldal – Kvízjátékkal kedveskedünk

A következő 5 hétben érdemes lesz átállítani a kezdőlapotokat a Magyar Termék Rajongói Facebook oldalára. Idén ugyanis az 5 éves születésnapunk alkalmából partnereinkkel együtt úgy döntöttünk, hogy megajándékozzuk a rajongóinkat, azaz Titeket, akiknek nagyon sokat köszönhetünk és akik nélkül nem lehetnénk most itt.

Izgalmakkal és kihívásokkal teli öt éven vagyunk túl. 2009-ben indult útjára a kezdeményezés, amely egy Facebook csoporttal kezdődött, majd közhasznú szervezetté nőtte ki magát, a weboldal 2012-es indulását követően pedig most újabb mérföldkőhöz érkezett: hamarosan ugyanis elkészül a webshopunk is.

A kezdetek

Bárány Attila, a Magyar Termék Rajongók a Magyar Termékekért (MiÉrt) Egyesület elnöke a következőképpen emlékszik vissza az öt évvel ezelőtti időszakra, azokra a napokra, amikor az MTRO ötlete megfogant és elkezdődött az érdemi munka.

Az alapötletet Tombor Zoltán fotóművésznek köszönhetem, aki egy beszélgetésünk során a világgazdasági válság elindulása kapcsán Olaszországot hozta fel példaként a túlélésre. „Olaszországban mikor lesz válság? Hiszen az ott élők körében mindennapos az olasz étolaj használata, az olasz ételek népszerűsége, az emberek olasz divathoz és olasz dizájnhoz való viszonya.”

ki-mit-tud-magyarorszagrol-paprikum-1200x444

Ezután merült fel bennem a kérdés, hogy erre nálunk miért nem figyelünk? Kerestem a válaszokat és már akkor is eszembe jutott jó néhány „mentőöv”, amit valamiért nem használunk. Majd miután hazaértem, még aznap elkezdtem összegyűjteni a „bizonyítékokat”. Ezt Magyarországon is képesek lennénk megoldani! A szórakozásból indult oldal egyre komolyabb hivatássá kezdett válni – nemcsak bennem, hanem ugyanezt lehetett érezni az oldalhoz csatlakozókon is, hogy igényük van rá, kíváncsiak. Szeretik!

A kezdeti lelkesedéből mára egy több mint 106 ezer fős Facebook közösség lett, mely napról napra növekszik. A Facebook közösség mellett elindult az MTRO weboldala is, mely komplex gyűjtőhelye lett a magyar termékeknek, márkáknak, művészeknek, hagyományoknak… és még sorolhatnánk. Talán úgy lehetne összegezni, hogy egy valóban, 100 %-ig magyar oldal készült el, ami folyamatosan bővül, mára lassan saját életet él az MTRO csapatának koordinálásával.

A jelen

A csapat mozgatórugója a magyar termékek és a magyar gazdaság iránti elkötelezettsége, középpontban az ember, maga a fogyasztó áll, aki bizalmat szavaz nekünk nap mint nap, amikor elolvassa cikkeinket, kipróbál egy-egy új vagy már meglévő magyar terméket, illetve szolgáltatást a mi általunk adott információk, ajánlásunk alapján. Ez számunkra hatalmas felelősség, amit Tőletek kaptunk és ezért nagyon szigorúan és objektíven igyekszünk a munkánkat végezni, azért, hogy Ti valóban korrekt tájékoztatást kapjatok.

ki-mit-tud-magyarorszagrol-elso-harom-heti-nyeremeny-fb-foto

Születésnapi meglepetésünk

A Ti biztatásotok és létetek az alapja tehát annak, hogy ma megünnepelhetjük az 5. azaz az ÖTÖDIK születésnapunkat. Emellett nem mehettünk csak úgy, szó nélkül el, így csapatunk egy kvízjátékkal kedveskedik Nektek. A játék november 3-án indul, öt héten keresztül tart, és hozzánk híven Magyarországról szól. A játékosok a Facebook oldalunkon érik el az alkalmazásunkat, amelyben 3+1 kérdésre kell válaszolniuk, az MTRO.hu-n található menüpontok tematikája szerint, tudomány, kultúra, dizájn, étel, ital és sok más meglepetés témakörben.

ki-mit-tud-magyarorszagrol-kadarka-bar-1200x444

Minden héten más és más értékes nyereményt sorsolunk ki azok között, akik az adott héten játszanak velünk. Az első heti főnyeremény felajánlójáról már olvashattatok nálunk, egy lebilincselően kreatív játékot nyerhettetek meg. Ez nem más, mint a 86 darabos natúr fa építőjáték, a LOGI-VÁR fajáték. Második héten a legendás magyar cipőmárkát mutattuk be nektek, melynek a szlogenjét is mindenki ismeri… Ennek köszönhetően második nyereményünk egy pár Tisza Martfű cipő volt. A játék harmadik hetén játszók között pedig egy Paprikum fűszermalmot sorsoltunk ki. Negyedik nyertesünk egy 50 000.-Ft értékű nyaklánc boldog tulajdonosa lett, Végh Sarolta ékszertervezőnek köszönhetően. Ötödik héten, egy 20 000.-Ft értékű vásárlási utalvánnyal lett gazdagabb egy szerencsés a Kadarka Bárnak köszönhetően.

ki-mit-tud-magyarorszagrol-ilcsi-1200x444

Hosszabbítás

Kértétek, ezért karácsonyig meghosszabbítottuk születésnapi kvízjátékunkat! A hatodik héten játszók között, egy 20 000.-Ft értékű Ilcsi Szépítő Füvek termékcsomagot sorsoltunk ki. Az utolsó héten pedig egy kortárs magyar festőművész festményét nyerheti meg valaki. Kyan Smith által felajánlott festmény értéke 25 000.-Ft. Válaszolj Te is helyesen a 3+1 kérdésre. Tudod… három a magyar igazság, plusz egy a ráadás!

ki-mit-tud-magyarorszagrol-kyan-1200x444

Köszönjük Nektek az elmúlt 5 évet és reméljük, a következő legalább 50 évben is velünk lesztek! Játékra fel!

A 7 nyertes és a nyeremények

1. hét – Logi Vár – 7 500 Ft, nyerte Hanuscsák Józsefné (nyereményét megkapta)
2. hét –Tisza Cipő – 22 000 Ft, nyerte Hajdara Tamás (nyereményét megkapta)
3. hét – Paprikum – 22 000 Ft, nyerte Soproniné Erzsébet (nem jelentkezett), tartalék nyertes Horváthné Kocsis Angéla, akinek várjuk a jelentkezését!
4. hét – Sarolt – 50 000 Ft, nyerte Toth Mariela (nyereményét megkapta)
5. hét – Kadarka Bár – 20 000 Ft, nyerte Hoffmann Edit (nyereményét megkapta)
6. hét – Ilcsi Szépítő Füvek – 20 000 Ft, nyerte Zombori Krisztina (nyereményét megkapta)
7. hét – kyan smith – 25 000 Ft, nyerte Szabó Imre, jelentkezését várjuk!

A kvízjáték különdíját, amit az Underguide Budapest ajánlott fel, Balogh Fanny nyerte és a jelentkezését várjuk!

Amennyiben a Te neved is szerepel a nyertesek között és még nem jelentkeztél, akkor írj nekünk a játékban használt email címedről a jatek@winposition.hu-ra!

A játék a Win-Win Position kreatív ügynökség ötlete alapján készült!


Véleményed fontos számunkra és ezzel a többi olvasónak is segítesz a választásban.