Bor. Bringa. Budapest. A Wine&Go jelszavai nagyszerű triót alkotnak. Koklács Kata vállalkozása kiváló, hazai nedűket szállít környezetbarát kétkerekűekkel, mindezt a legklasszabb városok egyikében, Budapesten. A Wine&Go kis mámort visz a pezsgő nagyváros bármely pontjára.

Buli, vacsora, randevú, évforduló, ajándék vagy szimpla kóstolás otthon? Egy palack illatos bor alkalomtól függetlenül jólesik. Az idén márciusban indult Wine&Go webshop a hét minden napján reggeltől késő estig szállít bringával a fővárosban. Ám a vidéki borrajongók se keseredjenek el! Hozzájuk bringa helyett autóval érkeznek a borok hétfőtől péntekig.

Nem számít, hol kortyolgatnál szívesen – ücsöröghetsz a Vajdahunyadvár első stégénél vagy a Margitsziget egyik árnyas fájának lombja alatt -, a kiszállítás oda érkezik, ahol épp vagy. Ha utolsó pillanatban van borra szükséged, akkor egy órán belül bárhol ott vannak a bringás futárok Budapesten.

Az ötletgazda: Koklács Kata

Az ötletgazda: Koklács Kata

„Megmaradt a föld szeretete”

Koklács Kata, a Wine&Go ötletgazdája Egerben született, ahol édesapja a szőlőtermesztés mellett borokat is készített. Kata életében meghatározónak bizonyult apukája munkája, aki rendszeresen kikérte lánya véleményét a borról, amit éppen hazahozott a pincéből.

Később a baráti együttlétek és bulik alkalmával is inkább a különböző borok mellett döntött Kata, mert mindig valamiféle büszkeséget érzett, amikor helyi készítésű italt fogyaszthatott. Kóstolási élményeit pedig rendre megosztotta édesapjával. Ez a büszkeség és a föld iránt érzett szeretet erősen megmaradt Katában, mely azután sem halványult, hogy szülővárosából a fővárosba került.

bor-bringa-piknik-wine-and-go-modra

A cél: W&G közösség

Az online borbolt máris rendelkezik visszatérő rendelőkkel és rajongókkal, de Katának még rengeteg közösség-építő terve van, és feltett szándéka a személyesség megteremtése. Erre példa a bor-bringa-piknik. „Amikor elindult a W&G, már fejben megvolt, hogy szeretnék egy bor-bringa-pikniket; kihasználni a város adta lehetőségeket, és összehozni az embereket egy laza eseményen.” Ez lett a WINE | BIKE | PIQNIQ, egy munka utáni borozós, kajamegosztós összejövetel barátokkal és helyi városlakókkal.

A Wine&Go alapítója küldetésének érzi, hogy a minőségi, magyar borokat, a borkultúrát közelebb hozza az emberekhez, főként a fiatalabbakhoz, hiszen belőlük lesznek majd az elkötelezett fogyasztók. Kata hisz a jó alapokban és a folyamatos tanulásban/tanításban. „Amikor borozunk, nem tudom megállni, hogy ne meséljek egy-egy jó sztorit a borászról, a bor születéséről, a névválasztásról vagy a borvidékről. Ezek a történetek jobban megmaradnak a fejekben, mint például az, hogy mekkora a sava a bornak.”

bor-bringa-budapest-baratokkal-a-reklamfilm-forgatason

„A borozás megnyitja az embereket”

Kata szeretne a viszonylag zárt borfogyasztói közösségen lazítani, nyitni. „Sokat beszélgetek, kóstolok olyan emberekkel, akik szeretik a bort, de a boltban tanácstalanul állnak, amikor választaniuk kell; vagy ismert pincészetet választanak vagy címke alapján. Kérdezni nem mernek, mert valahogy cikinek érzik, hogy ők nem értenek hozzá. Miközben azt látom, hogy az igény megvan rá. Én mindenkinek azt szoktam mondani, amikor kóstolunk, hogy olyan bort igyon, ami épp jólesik neki, és ne érezze azt, hogy valahova tartoznia kell, ha bort fogyaszt. A borozás megnyitja az embereket, és nagyon jó beszélgetéseket eredményez.”

A borok útja

Habár a Wine&Go-val online tudunk rendelni, és biciklivel bárhová el is juttatják nekünk a kívánt palackokat, lehetőség van a borok személyes átvételére is. A borok ugyanis a Kadarka Bárból indulnak, itt lehet az online rendeléseket személyesen is átvenni. Ha már ott járunk, ki ne hagyjuk a levendulás szörppel megbolondított hosszúlépést!

Jó borozást, kellemes beszélgetést!

Kalácska Nóra

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további olyan hírekről értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék rajongók Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.wineandgo.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/wineandgo

Legutolsó szerkesztés: 2014-08-24