Loading Map....

Cím

Kossuth Lajos sugárút 72/D
Szeged
Csongrád
Dél-Alföld
6724
Magyarország


bodon_kezmuves_piac_szegeden

Akinek szerencséje volt, tudja milyen, mikor a nagyi határozott utasítása ellenére, hű Buksi kísérőddel kalandos titkos utakon át kikommandózol a kertbe és marék szám eszed a még éretlen borsót, málnát, szeded a zsebedbe a még zöld cseresznyét, barackot, szilvát, közben szaladsz a kakas elől. Aztán persze rájössz, hogy jobb az éretten és hogy a kakas nem is bánt, csak ijesztget, mert védi a kis territóriumát. Meg még sok egyébre is rájössz. Például később, amikor a hipermarketben megveszed a hatalmas, gyönyörű, kerek paradicsomot, aztán hazamész, felvágod és az első harapás után csalódottan majszolgatod tovább – arra, hogy mennyire hiányzik mindez. Az a kicsi kert, az éretlen ringló. De valamiért beletörődsz, beköltöztél a városba, itt ringló nincs is, a paradicsom vízízű, a sajt meg gumis. Ezt kell szeretni.

bodon_haztaji_es_kezmuves_piac

Pedig hidd el, hogy nem.

Ha a nagyi messze van, keríts itt egy pótnagyit, aki újra megmutatja a vidék ízét! A Bödön Háztáji és Kézműves piacon remélhetőleg találsz majd többet is – nem feltétlenül mindig nagyit, olykor meglepően fiatal lányokat és fiúkat, asszonyokat, a szó legnemesebb és legszerethetőbb értelmében vett parasztokat vagy a természethez visszatért embereket, akik gonddal, hozzáértéssel rakják eléd életük munkáját: a kolbászt, a sajtot, a finom lekvárt és kekszet, a szappant és kézzel varrott ruhát.

Pepecs meggymag baba

Pepecs meggymag baba

Próbáld ki! Gyere el. Kóstold meg a Bödön eladóinak kínálatát, aztán üljünk le, beszélgessünk, mit láttál, mit tapasztaltál. Ízlett a lekvár? Kedvet kaptál?

Kapcsolódó oldal: www.rongykocsma.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/BodonPiac.Rongy
Telefon: +36-30-844-8208
Email: rongykocsma@gmail.com
Nyitva: minden hónap második vasárnapján 9:00-16:00 óráig

Események itt a közeljövőben

  • Nincs esemény ezen a helyszínen