Loading Map....

Cím

Sirha
Lyon
69680
Franciaország


Több mint 20 évvel ezelőtt született meg a kulináris világ legnagyobb presztízsű szakmai rendezvénye a Bocuse d’Or.
24 séf szerte a világból versenyez élőben, hatalmas közönség előtt, hogy öt és fél óra alatt elkészítsen két tökéletes fogást. Néhány óra alatt elkészül az aprólékos részletességgel megalkotott hal – és hús-fogás, hogy a verseny tetőpontján a szakérő zsűri elé tálalják. A tét hatalmas, hiszen kiderül, hogy a világ legjobbjai közül ki lesz a nyertes, ki nyeri az arany Bocuse szobrocskát és az elképesztő jutalmakat.

A nevező országok, a nemzeti válogató után egy csapatot indíthatnak.

MesterekFotó: Studio BERGOEND

Mesterek
Fotó: Studio BERGOEND

A csapat tagjai:

Chef – Konyhafőnök, aki legalább 23 éves
Commis – Segéd, aki legfeljebb 22 éves
Coach – Edző, tréner, aki segítségére van a csapatnak asszisztenciában, de az effektív munkában nem vesz részt, a verseny idején a konyha területére nem léphet.

A csapat tagjai tehát az országukat képviselik!

A versenyzők egy 18 m2 –es, teljesen felszerelt konyhában versenyeznek, amely a közönség előtt van felállítva. A csapatoknak öt és fél óra alatt kell elkészíteniük és a 24 tagú zsűri elé tálalni az első- majd 35 perccel később a második- fogást. A versenyzők egymást követően 10 percenként tálalnak. A zsűri 60 pontban értékeli az ételeket /40 pont az étel íze, harmóniája, állaga, 20 pont a prezentáció/, amelyet hozzáadódik még 20 pont a konyhai munkára, higiéniára, amelyet a Committée ellenőriz.

A Bocuse d’Or díjai igen jelentősek.

A lyoni versenyt megelőző Bocuse d’Or Europe díjazása is hasonlóan kimagasló. A Bocuse d’Or Europe versenyt húsz ország részvételével rendezik Genfben.

A genfi versenyt megelőzi a Bocuse d’Or Hungary, azaz a magyarországi selejtező, ahol itthon még sosem látott magas díjazásban részesülnek a Genfben az országunkat képviselő versenyzők.

Prezentáció

Prezentáció

Magyar Bocuse d’Or Akadémia

„A Magyar Bocuse d’Or Akadémia kiemelt feladata -a Bocuse d’Or Akadémia alapítását lehetővé tevő rendelkezésnek megfelelően – a Bocuse d’Or versenyek lebonyolítása Magyarországon. Ez magába foglalja a nemzeti válogatók megszervezését, a magyarországi induló kiválasztását, felkészítését is.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia a Bocuse d’Or név méltó képviselőjeként, feladataként nevezi meg Magyarország gasztronómiai hagyományainak ápolását, hazai termékeink népszerűsítését, a legújabb konyhatechnológia irányzatok bemutatását, gasztronómiai rendezvények szervezését. Mindennek célja A Bocuse d’Or szellemiségének meghonosítása Magyarországon, a konyhaművészet fejlődésének érdekében.”

Széll Tamás az első magyar versenyző Fotó: Mudra László [origo]

Széll Tamás az első magyar versenyző
Fotó: Mudra László [origo]

Kapcsolódó oldal: www.bocusedorhungary.hu
Facebook oldal
Email: info@bocusedorhungary.hu

Események itt a közeljövőben

  • Nincs esemény ezen a helyszínen