Loading Map....

Cím

Béke utca 31.
Boldogkőváralja
Borsod-Abaúj-Zemplén
Abaúj-Hegyközi
3885
Magyarország


A BESTILLO Pálinkaházat két fiatal házaspár alapította 2003-ban. Az alapító-tulajdonosok a pálinkakultúra reneszánszának elkötelezett hívei: szülőföldjükön, az abaúji Boldogkőváralján kizárólag hazai nyersanyag és munkaerő felhasználásával világszínvonalú termékeket állítanak elő. Eltökélt szándékuk a magyar pálinkakultúra elismertetése mind Magyarországon, mind a nemzetközi piacokon.

A BESTILLO Pálinkaház ma már jelentős foglalkoztatónak és adózónak számít a környéken és tudatosan vállalja az ebből fakadó felelősséget. Azon túl, hogy folyamatosan fejlesztik üzemüket, 2010 júniusában megnyitják a skót whiskey-főzdéknél látott példa alapján tervezett látogatóközpontjukat, amely a népszerű turistacélpontnak számító várral szimbiózisban a helyi turisztikai attrakciók vonzerejét és minőségét is javítani hivatott.

Ars Poetica

Más országok kitűnő párlatai nem vetekedhetnek a pálinka minőségével és ízével. Ez a hagyományoknak, a magas színvonalú gyümölcstermesztésnek, a szakszerű feldolgozásnak, illetve a magyar gyümölcsök kivételes beltartalmának köszönhető. A modern és igényes előállítási technológiák alkalmazásával ezeken az alapokon, világszinten is egyedülálló italok készíthetők. A BESTILLO Pálinkákat a boldogkőváraljai lokálpatriotizmus, a szakmai igényesség, valamint az abaúji-zempléni táj és gyümölcseinek gazdagsága ihleti.

Felfedezés

A BESTILLO Pálinkaház szakemberei és tulajdonosai hiszik és képviselik, hogy érdemes újra felfedezni a magyar pálinkát, de a mai modern formájában. A magyar pálinkapiac egyre nagyobb, egyre több résztvevővel és egyre több fogyasztóval, ami elsősorban a pálinkafőzők minőség iránti elkötelezettségének köszönhető.

A magyar házi pálinkát és a magyar házi pálinkafőzést mélyen gyökerező nosztalgia övezi a teljes társadalomban. Él a hit, hogy az igazi pálinka csak házi lehet, és a kerítésszaggató jelleg is előnyként él a magyarok között. Széles a pálinkát elutasítók tábora is, akik a pálinka házias, illetve rossz minőséggel való társítása miatt még nem is kóstolhattak jó minőségű, védett eljárásokkal, kizárólag első osztályú gyümölcsből készített pálinkákat. A felfedezés az ő számukra is fontos aktualitás, amire a fesztiválokon, illetve a gasztronómiában van a legnagyobb lehetőség.

Fontos azok elérése és felfedezésre ösztökélése is, akik a mézes és ágyas italokon keresztül ismerték és szerették meg a pálinkát. A jó minőségű alapanyagokból, ellenőrzött eljárással készült BESTILLO pálinkáknak a fogyasztók megnyeréséhez nincs szükségük sem mézre, sem másra, miután egy 40 % alkoholtartalmú, 0,35 l-es palack pálinka elkészítéséhez 3-7 kg kiváló minőségű gyümölcsöt használnak fel, vagyis egyetlen palackba ennyi zamat kerül.

BESTILLO Pálinkák

A BESTILLO Pálinkaház prémium kategóriás, igényes kivitelű, saját márkajelzéssel ellátott pálinkákat készít. Innen ered a márkanév is: a BESTILLO brand már első hallásra is a minőséget és a különlegességet hivatott kifejezni.

A főzde az eredetvédett gönci kajszibarackból készített pálinkák főzésére alakult, miután Boldogkőváralja része a védett termőterületnek. A mai napig a gönci barack a cég fő terméke, de a hagyományosnak számító szilva, vilmoskörte és cigánymeggy, valamint az olyan ritkaságnak számító ízek is 2006 óta szerepelnek a termékkínálatban, mint a málna, szeder, feketeribizli, birs és az igazán egzotikumnak tekinthető kökény.

A BESTILLO pálinkái (14 féle): gönci barack, szilva, sárgamuskotály szőlő, érlelt aszútörköly, cigánymeggy, piros vilmoskörte, sajmeggy, feketeribizli, som, vadcseresznye, birs, szeder, kökény, málna. A BESTILLO párlata: sárgamuskotály seprő.

Boldogkőváralja

A Hernád völgyében, a híres Gönci kajszibarack termővidékén fekszik a varázslatos Boldogkőváralja, mely eredeti nevét, Bodókőváralját a település impozáns várának sziklájáról kapta (Bodókő), 1282-ben már említésre kerül Castrum Boldua néven. A történelem folyamán Balassi Bálint, Dévai Bíró Mátyás is a vár lakóiként fordultak meg a környéken, de a közelben áll a híres betyár Angyal Bandi kunyhója is. Az 1768-ban épült Péchy-Zichy kastély, barokk kertjében számtalan növényritkasággal. A BESTILLO Pálinkák még vonzóbbá teszik a falut a kulturális kirándulások iránt fogékony utazók számára.

bestillo_palinkafozo

Magunkról, röviden…

Festői környezetben, a Zempléni-hegység lábánál, a Hernád folyó völgyének peremén fekszik Boldogkőváralja. A környező domboldalak kínálta klimatikus adottságok Európa egyik legkiválóbb kajszi termőhelyévé varázsolják a térséget, ami ráadásul a gönci termővidékhez tartozik. Az itt megtermett kajszibarack értékeinek megőrzésére hozta létre a Czakó és a Vavrek házaspár a Boldogkő-Fruit Kft-t, a BESTILLO Pálinkaházat.
Első lépésként 2005-ben elkészült a lepárló üzemünk, ahol első évben még csak bérfőztünk, 2006-tól már azonban megjelentek saját termékeink is BESTILLO márkanáven. Természetesen fő termékként a földrajzi eredetvédett gönci barackpálinka szerepel, de számos más gyümölcs színesíti a palettát (piros vilmoskörte, szilva, cigánymeggy, feketeribizli, birs, szeder, málna, kökény, som, vadcseresznye, sajmeggy). Különösen figyelünk az alapanyag minőségére, csak első osztályú, hibátlan gyümölcsből készítünk pálinkát. A Gönci Kajszi barackot már a saját ültetvényünk adja, de a többi pálinkánál is a megfelelő gyümölcs beszerzését tartjuk a legfontosabb fázisnak a pálinka készítésében. Amikor megvan a kiváló alapanyag, akkor jöhet a szakszerű és gyors feldolgozás (pektinbontással), cefrézés (ph beállítással, fajélesztős beoltással és tápanyag ellátással), valamint az elmaradhatatlan irányított erjesztés (hőmérsékletszabályozással, reduktív körülmények között). Mire a gyümölcs kierjedt, a kiváló minőséghez már 80%-ot teljesítettünk. A lepárlást egy számítógép által kontrollált, de teljes mértékben a főzőmester által irányított erősítő feltétes berendezés végzi. A desztilláció során gondosan odafigyelünk a technológiai korrektségre, valamint a minőséget jelentősen befolyásoló lepárlási paraméterek beállításaira (gyümölcsfajtánként szakszerűen megválasztva).
A szemet gyönyörködtető körülmények közt elkészült pálinkáink már sok sikert arattak a különböző hazai és nemzetközi versenyeken.
Hundeszt 2006: 5 aranyérem, ebből 4 champion díj, 3 ezüstérem, 1 bronzérem, média különdíj;
Destillata 2007: 1 aranyérem, 7 ezüstérem, 1 bronzérem;
Gyulai pálinkaverseny2007: 7 aranyérem ebből 4 champion díj, 1 ezüstérem, 1 bronzérem, legjobb kereskedelmi pálinka 2007 különdíj, VPOP különdíj;
(A champion díj, az egyes fajtákon belüli aranyérmesek közül a legjobbnak járó díj.)
A BESTILLO pálinkák 40% alkoholtartalommal kerülnek az elegáns címkével ellátott 0,35 literes sötét üvegekbe, amelyek a gyümölcsről és a rendkívül finom alkoholérzetről szólnak. Mindegyik termékünkön érezni a tökéletes állapotú gyümölcs frissességét, fajtajellegét valamint a kíméletes feldolgozást.
Büszkén valljuk, mindenünk megvan ahhoz, hogy kiváló alapanyagból, profi körülmények közt csúcsminőséget produkálhassunk, és természetesen csakis erre törekszünk.

Kapcsolódó oldal: www.bestillo.hu
Facebook oldal
Email: info@bestillo.hu
Telefon: +36-46-306-628

Események itt a közeljövőben

  • Nincs esemény ezen a helyszínen