Loading Map....

Cím

Horánszky u. 5.
Budapest
Pest
Közép-Magyarország
1085
Magyarország


Az Ateliers Pro Arts /A.P.A.! Művészeti Központot 2001 szeptemberében John Warren Gotsch alapította. Speciális építészeti adottságaival a ház otthont kíván adni a művészeti élet valamennyi ágának.

A ház a rozsdaövezeti beruházások és épülethasznosítások tipikus példája. Az alapító a világ számos nagyvárosához hasonlóan a ma már használaton kívüli gyárépületet revitalizálta, a 19. században épült cseréppipagyárat alakította át kulturális célú épületegyüttesé. Így a sokáig használaton kívűli gyár új funkciót kapott: a körfolyosós, félig fedett udvarban hét műterem kapott helyet, az emeleten egy 150m2-es galéria nyílt. Jelenleg a földszinten Hy5 ART BAR RESTAURANT működik. Art-Blues-Jazz-Latin zenei programokkal, különleges borokkal, a’la carte és napi menüvel várja a művészetkedvelő közönséget és a szórakozni vágyókat.

Az Ateliers Pro Arts neve is mutatja, a műtermek (ateliers) az itt dolgozó művészek alkotó terei. A ház támogatja ( pro, promote) mind a művészeket, mint műveiket (arts), ezek mellett kiállítások szervezésével foglalkozik.

Az A.P.A. Galéria rendszeresen szervez kortárs kiállításokat. A házban dolgozó művészek műteremhasználatuk ideje alatt megjelenési, bemutatkozási lehetőséget kapnak egyéni és csoportos kiállításokon, illetve nyitott műteremnapok keretében. Minenekelőtt fiatal, pályájuk elején álló magyar művészek és művészcsoportok bemutatását, valamint külföldi kiállítások szervezését tűzte ki célul.

Az Ateliers Pro Arts szándéka szerint tehetséges fiatal magyar képzőművészek karrierjét indítja el, az alkotás feltételeinek megteremtésében, a művek bemutatásában és a szélesebb közönség megnyerésében is szerepet vállal.

Jelenleg a ház öt műtermében alkotnak művészek. A hátsó udvar bal oldali műteremében Verebics Ágnes képzőművész, Szabó Ágnes festőművész, a jobb oldali műtermekben G.Szabó Beáta szobrászművész, Szabó E.Tamás restaurátor. Az emeleten Németh Zoltán grafikus, valamint Brezina Zoltán fotóművész.

A Házban korábban alkotó művészek: Haász Katalin, Kovács Lola, Chilf Mária, Juhász Dóra, Palkó Tibor, Katona Zoltán, Romvári Marton…

Az A.P.A.a Magyar Rádiótól és a Nemzeti Múzeumtól, az Olasz Kulturális Intézettől vagy a József körútról öt perc sétával elérhető.

Kapcsolódó oldal: www.ateliers.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/ateliers.hu
Telefon: +36-30-350-7799
Email: info@ateliers.hu
Nyitva: Hét-Pén: 12:00-18:00

Események itt a közeljövőben

  • Nincs esemény ezen a helyszínen