Folqa Heni

Kicsiknek játék, nagyoknak dizájn tárgy. De mindenkinek valami szerethető és kedves tárgy. Olyasmi, aminek láttán újra meg újra emlékek bukkannak fel, ami mosolyra késztet és ami megszínesíti a napot.

A Folqa Collection magyaros népi karakterek csinos családja. Az elnevezés természetesen a “folk/folklór” szótőből származik, így nemzetközi szinten is értelmezhetővé téve és tükrözve azt, mit is takar a márkanév. A formás kis alkotások mindegyike megtestesít egy foglalkozást, egy régiót és a gyönyörű magyar népi minták valamelyikét. De nem csak a hagyományokat mutatják be, hanem azon túl inspirálnak és szórakoztatnak is. A múlt üzenetét közvetítik a modern kor emberének, azzal a speciális, finoman irónikus, nagyon magyaros humorral, amivel csak a józan vidéki emberek rendelkeznek. És hogy a szó ne szálljon el, minden Folqa figura a saját kísérőkártyáján üzen a tulajdonosának.

Folqa Parikamolnár és alátétek

Folqa Parikamolnár és alátétek

Küldetése: minőségi szuvenír

A Folqa Collection azt a fajta hiteles szuvenírcsaládot képviseli, melyet ha meglátunk egy-egy külföldi kezében, büszkén húzhatjuk ki magunkat. A Folqa törekvése ugyanis, hogy helyreállítsa a már-már lejáratott és elhasznált, sok esetben méltatlan módon felhasznált, tradícionális magyar népi motívumok megítélését. Módszere ebben, hogy egyedi és egységes megjelenéssel, kortárs, befogadható, mégis művészi értéket képviselő kivitelezéssel formálja a magyar tradíciók szemléletét. A Folqa figurákkal Magyarországon is szívesen díszítjük a környezetünket és jó szívvel ajánljuk a külföldiek figyelmébe, ha emléket készülnek vásárolni.

Folyamatosan bővülő kollekció

Folyamatosan bővülő kollekció

Meg sem szólal, mégis minden nyelven beszél

A Folqa Collection darabjai karakteresre festett és mintázott, 95mm magas figurák, melyek azonnal felismerhető formában különböző népi foglalkozásokat jelenítenek meg. Részletgazdag és precíz kivitelezésüket, eredeti magyar népi mintáikat (kalocsai, matyó, mezőkövesdi, buzsáki stb.) nagyon pontos leírások alapján nyerik el, állandó minőségellenőrzés mellett. A kollekció darabjai mellé csomagolt kártyákon az egyes Folqa figurák meg is vannak személyesítve, a rövid leírásban, kedves, humoros formában adnak információt az adott foglalkozásról, tájegységről.

Folqa poháralátét

Folqa poháralátét

Ismert anekdota, hogy Ben Affleck ritkán emlegetett második neve Géza. Szülei baráti viszonyt ápoltak magyar származású szomszédjukkal, és tiszteletük jeleként anyakönyvezték a ma már Oscar-díjas amerikai színészt eredetileg Benjamin Géza Affleck-Boldtnak. Itt megnézheted az ismert színésszel készült interjút és hogy mennyire örült az ajándéknak.

Ben Affleck is egy Folqa Gulyást kapott ajándékba

Ben Affleck is egy Folqa Gulyást kapott ajándékba
Fotó: TV2 Aktív

Kapcsolódó oldal: www.folqa.com
Facebook oldal: www.facebook.com/folqa
Interjú a tervezővel, a manapság kapható szuvenírekről

Legutolsó szerkesztés: 2013-06-21