„Rings on Water” (Vízgyűrűk) 2018 – kézműves-központú formatervezési verseny

„Rings on Water” (Vízgyűrűk) 2018 – kézműves-központú formatervezési verseny

Szeretettel ajánljuk figyelmedbe a mellékelt nemzetközi pályázati lehetőséget, amelyet a Pozsonyi Népművészeti Központ (ÚLUV) hirdetett meg. A Hagyományok Háza vállalta fel a magyarországi szakmai koordinációt.

A „Rings on Water” (Vízgyűrűk) 2018 kézműves-központú formatervezési versenyre július 8-ig lehet jelentkezni a pályamunkákkal és angol nyelvű dokumentációval. A pályázatra kézművesek jelentkezését is várják.

A verseny tárgya iparművészeti, tervezői és művészi kézműves alkotások készítése, melyeket helyi, regionális és nemzeti hagyományok ihlettek végső anyagukat és tervezésüket illetően. A benevezett alkotások lehetnek étkezéshez kapcsolódó használati tárgyak vagy kollekciók, bútorok vagy bútorelemek, lakástextíliák, ajándéktárgyak, játékok, ruhák, kiegészítők, ékszerek, stb.

A legjobb alkotók vagy alkotóközösségek pénzjutalomban részesülnek, és egy nemzetközi utazókiállításon is részt vehetnek alkotásaikkal, amelynek anyagáról fényképes katalógus is készül.

Hisszük, hogy a tradíció és az innováció összehozhatóak!

A részletes magyar és angol nyelvű pályázati kiírást itt olvashatod:

Részletes magyar nyelvű pályázati kiírás

Részletes angol nyelvű pályázati kiírás

Letölthető jelentkezési lap

A kitöltött jelentkezési lapokat az illes.vanda@hagymonayokhaza.hu email címre is szíveskedj megküldeni!

A pályamunkákat 2018. július 8-ig a Népi Iparművészeti Osztályon is le lehet adni. Pozsonyba való eljuttatásukról a szlovák szervezők gondoskodnak. Kérjük szépen, hogy mindenképpen egyeztess az osztály munkatársaival a megadott címen. Az osztály címe 2018. július 27.-től Budapest Fő u. 6/b.

Várják a te jelentkezésedet is!

Amennyiben ez a tartalom számodra érdekes volt és szeretnél további kézműves pályázatokról értesülni, melyekről máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz te is a Magyar Termék Online Facebook oldalához. Írd meg a véleményed a Facebook bejegyzés alá.