Miskolci cipészmester diadalmaskodott a kézműves cipőkészítők Európa-bajnokságán!

Miskolci cipészmester diadalmaskodott a kézműves cipőkészítők Európa-bajnokságán!

A háromévente Wiesbadenben megrendezendő Kézműves Cipőkészítők Európai Bajnokságán Kovács Attila miskolci cipészmester ismét hatalmas sikert aratott: három aranyérmet, sőt, “A világ legjobb cipője” díjat is elnyerte. Gratulálunk!

Immár 14. alkalommal rendezték meg a németországi Wiesbadenben a Kézműves Cipőkészítők Európai Bajnokságát, melyre a cipészek saját kezűleg, az ötlettől a megvalósításig, hagyományos kézműves technológiával készített cipőkkel pályázhattak.

Kovacs_Attila-miskolci cipeszmester

A wiesbadeni versenyen a magyar cipészmester, Kovács Attila munkái bizonyultak a legjobbaknak: a kiosztandó hat aranyéremből hármat is elnyert a miskolci cipész, sőt, mi több: “A világ legjobb cipője” címet is kiérdemelte mindhárom munkájával.

A harmadik generációs magyar cipész 2013-ban is eredményesen szerepelt a világon egyedülálló versenyen: akkor három arany- és egy bronzérmet, továbbá két különdíjat nyert. Kovács Attila ezzel kétségtelenül a cipészek európai bajnoksága történetének legeredményesebb versenyzője.

A díjátadó gála március közepén lesz.

Ha ez a tartalom számodra érdekes volt és szeretnél további magyar mesterségekkel kapcsolatos hírekről értesülni amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék Online Facebook oldalához.