Nincs is vevőcsalogatóbb látvány a kirakatban gondosan elhelyezett árunál. A budapesti Szalámibolt mellett nem lehet nyálcsorgatás nélkül továbbhaladni, érezzük a mézesmadzag húzását, amely finoman a bolt felé von minket. Itt azonban nem zsákbamacskát árulnak, hanem a magyar vidék pompás ízeit.

A főváros V. kerületében lévő csemegebolt helyén korábban T. Nagy Tamás, a népszerű „sajtos” üzlete volt, amelybe Lukács Attila családi vállalkozása lehelt újra életet. A korábban harminc évig szállodaiparban dolgozó úr ugyanis céget alapított, mely idegenforgalmi és kereskedelmi vállalkozásként indult. Azonban Attila kapcsolatba került a kisteleki Balatoni Hússal és Balatoni József szalámi mesterrel, és ez a találkozás sorsdöntőnek bizonyult a cég életében.

lukacs-attila-szalamibolt

Szalámit a mestertől

A T. Nagy Tamás által kitaposott minőség, hozzáértés és elhivatottság ösvényén lépked ma is a Szalámibolt. Kizárólag adalék-, és tartósítószer mentes kézműves, magyar élelmiszerekkel találkozhat a vásárló.

Na, de vissza a sorsdöntő találkozáshoz! Balatoni József támogatása nélkül nem indulhatott volna el a Szalámibolt. A cég ugyanis hivatalos márka kereskedője lett a Balatoni Húsnak. A szalámi mester, aki negyven évet dolgozott a szegedi Pick gyárban, 1992-ben alapította saját vállalkozását, és mára több mint százféle, hagyományos módon készült, adalékmentes, kézműves kolbászt és szalámit állít elő kisteleki üzemében. Nagy érték ez egy olyan világban, ahol megszokott a „műanyag” étel!

szalamibolt-magyar-finomsagok-boltja

Hazai finomságok tárháza

A Szalámibolt roskadozik a hazai csemegéktől, de nem csak húsimádóknak kedvez a hely. A szalámi mester remekei mellett hazai kézműves termékek is megtalálhatók. Kóstolhatók és megvásárolhatók többek között sajtok, lekvárok, mézek, olajok, mustárok, pástétomok, borok, pálinkák és még sok-sok egyéb egészséges, adalékmentes és ízletes termék.

berkenye-magyar-finomsagok-webaruhaz

A Szalámibolt termékeinek híre pedig egyre messzebb ér; éttermek, szállodák várják a finomságokat Budapesten és vidéken is. Külföldi kiállításokon, vásárokon – mint az újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás – vonulnak fel Lukács Attila boltjának termékei, sőt az olasz állam felkérésére Genovában sikeres termékbemutatót is tartottak már.

bekesszentandrasi-sorfozde-ogre-sore

Webáruházból is finomat

Ha messze lakunk a Szalámibolttól, vagy nincs kedvünk, időnk a belvárosba menni, de lemondani sem szeretnénk a természetes ízekről, akkor érdemes a Magyar Finomságok webáruházból rendelni. Otthon, kényelmesen átböngészni a széles kínálatot, párat kattintani, és várni, hogy házhoz szállítsák nekünk a megrendelt magyar árut.

Ki kér egy kis hazait?

Kalácska Nóra

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további magyar finomságokról értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék rajongók Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.szalamibolt.huwww.magyarfinomsagok.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/szalamibolt

Legutolsó szerkesztés: 2015-03-23