A gesztenye jó, a gesztenye finom, a gesztenye egészséges. És a világon sehol máshol nem készítik úgy, mint nálunk. Ezért Gesztenye Marci és Geszti Eszti is itt születhetett meg, itt érdemelt ki számos díjat, és persze hatalmas rajongótábort.

Egészséges téli kedvencünk a gesztenye. És most itt az éppen szezonja zenitjén járó, ehető, vagy más néven maróni, nemes gesztenyéről beszélünk, nem a vadgesztenyéről. Persze nem éppen diétás fogás, de mégis nagyon egészséges, hisz remek zsír-, olaj- és fehérjeforrás. Bár sütve a legnépszerűbb, nyersen is ehető, illetve készítenek belőle még lisztet, sőt, sört is. Édességként, tejszínhabos gesztenyepüré formájában majdnem hungarikum, a világ nagy részén inkább édes masszaként süteménytöltelékek, krémek alapanyagaként ismerik a gesztenyét.

gesztenye-marci-maroni

Magyar családi cukrászat, nemzetközi sikerek

A Prima Maroni Kft. több mint 25 éves cukrászati szakértelmével és szakmai tapasztalatával a magyar gesztenyepiac meghatározó szereplője. Célja, hogy kiváló minőségű, innovatív és egészséges termékeket gyártson, illetve megismertesse a gesztenye pozitív táplálkozástani tulajdonságait és élvezeti értékét a fogyasztókkal. A családi manufaktúrából lett Prima Maroni Kft. kiemelt márkája a Maroni, először 1999-ben érdemelte ki a Kiváló Magyar Élelmiszer díjat. Azóta még inkább bizonyított és mára már 13 termékük birtokolja ezt az elismerő védjegyet. A magas minőségi színvonal 2011-ben elnyerte a Magyar Brands díjat. Ezt túlszárnyalva, idén a Maroni a Superbrands díjat is megkapta, mely elismerés mind a szakma, mind a fogyasztók felé garancia a márkához kapcsolódó értékekre és a kiváló minőségre.

A Geszti Eszti termékcsalád, fagyasztott desszert kategóriában a SIAL d’Or magyarországi fordulójában kategória győztes lett 2012-ben. A rangos párizsi élelmiszeripari kiállításon, a hazánkat képviselő gesztenyetermékek 30 másik ország nevezettjével vesznek majd részt. A Geszti Eszti márka célja, hogy az innovatív termékeket díjazó versenyben egészen Párizsig jusson, és a nemzetközi piacon is megnyerje a fogyasztók szívét.

senior-es-meta-gesztenye-marcival

Az otthon ízei gesztenyére hangolva

Geszti Eszti, Geszti Marci a hűtőpultokban található kedvencek. Egy-egy gesztenyerudiban egy komplett vasárnapi ebéd megkoronázására szolgáló gesztenyepüré minden feledhetetlen ízélménye benne van… Geszti Eszti és Gesztenye Marci olyan kedvenc, amire titokban mindenki vágyik. Natúr gesztenyerúd finom csokoládéval bevonva, kellemesen lehűtve. 80%-os, kiemelkedően magas gesztenyetartalmával ízletes, tápláló és egészséges desszert, persze, ha mértékkel fogyasztjuk. Nehéz ugyanis egynél abbahagyni… Ahogy meggydzsemmel töltött változatát is gyakran emlegetik azok, akik már kóstolták. Gesztenye, csokoládé és egy cseppnyi meggyes varázslat.

MTRO

geszti-eszti-maroni

Kapcsolódó oldal: www.maroni.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/gesztenyemarci

Legutolsó szerkesztés: 2013-12-08