Ibolyás vagy chilis, levendulás vagy fahéjas, törökmogyorós, esetleg aranypelyhes, gumimacis, vagy akár rózsaszirmos, szerecsendiós, rózsaborsos. Nem cukorka vagy keksz, hanem csokoládé… Isteni ízkavalkád. ChocoMe nekünk, nekik, nektek, mindenkinek kedve és ízlése szerint!

A magyar chocoMe 2010-ben jött létre, méghozzá azért, hogy elkészítse a tökéletes csokoládét. Igen, a tökéletes csokoládét, ami mindenkinek mást jelent napszakonként, évszakonként, életszakaszonként. Egy dologban azonban mindenki egyet ért: a tökéletes csokoládé minőségi. Pont ezért a chocoMe csokoládék készítése során kizárólag a legkiválóbb minőségű alapanyagokat használják minden egyes tábla csokoládét kézzel készítve és csomagolva.

Mészáros Gábor

Mészáros Gábor

Válság szülte magyar sikertörténet

A chocoMe tulajdonosa Mészáros Gábor. Ő az, aki a vállalkozás csokoládémestereként felelős a gyártásért, a logisztikáért, a marketingtevékenységekért és az üzletfejlesztésért. 2010. januárjában, közel egy évnyi álláskeresés után döntött úgy, saját céget alapít. Miután a gasztronómiáért rajongott, elhatározta, csokoládét szeretne készíteni kiemelkedő minőségben. Az elhatározást tett követte, majd a chocoMe elnevezéssel rögtön vázolta is mire vállalkozik: “egyedi csokoládé, ahogyan én szeretem”. Bár egy sörös multinacionális vállalatnál trade marketinges vezetőként eltöltött évek alatt rengeteg üzleti tapasztalatra tett szert, a csokoládégyártásról csak részinformációkat tudott. Oda ment tehát tudásért, ahol a legnagyobb szakértőket remélte, a belgiumi Callebaut csokoládégyártó világhírű csokoládéakadémiájára. Itt igazi szaktekintélyektől, többek között a csokoládégurunak is titulált Philippe Vancayseele-től tanulta meg egy intenzív tanfolyamon a csokoládékészítés mesterségét.

Mérnöki pontosság az üzemben

Mérnöki pontosság az üzemben

Saját üzlet, saját üzem

A chocoMe Budapesten, a XIII. kerületben kezdte meg működését, itt alakították ki az üzletet és a gyártáshoz szükséges gépek is itt kaptak helyet. Induláskor összesen 76 feltét volt elérhető, ez bővült a hónapok folyamán fokozatosan 80-ra. A feltétek nagy részét Németországból, Franciaországból és Olaszországból importálják, egyrészt a magas minőségi elvárások, másrészt a liofilizált (fagyasztva szárított) gyümölcsök, a kandírozott virágok, a 23 karátos ehető arany magyarországi nehéz beszerezhetősége miatt.

Kíváncsiskodók nézik, hogyan készül a kedvenc édességük

Kíváncsiskodók nézik, hogyan készül a kedvenc édességük

A második chocoMe üzem Angyalföldön

“Vállalatunk dinamikus fejlődése és vásárlóink harmadik éve bennünket kísérő óriási szeretete azt eredményezte, hogy új manufaktúránkban már 300 m2-en készíthetünk csokoládét. Örülünk, hogy már az új létesítményünkből szolgálhatjuk ki a magyar vevőink mellett a spanyol, francia, svájci, osztrák, cseh, szlovák, román, svéd és litván piacokat is.“ – meséli Mészáros Gábor, a Magyar Brands 2012 díjat, Év Webshopja bronzérmet is begyűjtő tulajdonos.

Szinte végtelen a kombináció

Szinte végtelen a kombináció

Ebedli Gyula belsőépítész, a manufaktúra kreatív megálmodója. Ahogy a chocoMe csomagolása, úgy az új üzem tervezése is az ő munkája, ahol a termék filozófiája érvényesül, ezért is kerültek megvalósításra egy termelőüzemhez képest szokatlan, formabontó megoldások, melyek kellemes munkakörnyezetet biztosítanak. A látogatók például az óriási méretű kapu alatt áthaladva, majd a kristályfal folyosón végigsétálva juthatnak be a váratlan színvilágú csokoládémanufaktúrába. Az avatóünnepségen bemutatták a chocoMe 2012-es Karácsonyi Kollekcióját is, amelyben a karácsonyi ízvilágra jellemző fűszerek és illatok dominálnak. Nekünk máris vannak új kedvenceink…

Kapcsolódó oldal: www.chocome.hu
Facebook: www.facebook.com/chocome.hu

Legutolsó szerkesztés: 2017-11-19