Ropogós a héja, puha a belseje, roppanós a csücske… de vajon magyar? A Magyar Pékségkereső portál segítségével megtudhatod!

A múltidéző ropogós kenyércsücsök, mely már úton hazafelé kóstolásra késztet; a frissen sült péksütemények mesés illata, melynek aligha van, aki képes ellenállni – a pékségek csábítására bizony nehéz nemet mondani, de tudatosnak maradni lehet. Sőt, érdemes is, hisz a magyar pékáruk vásárlásával hazánk gazdaságának élénkítéséhez, munkahelyek teremtéséhez, magyar családok megélhetéséhez járulunk hozzá.

Magyarországon jelenleg mintegy 1100 magyar pékség van, a külföldi pékségek száma pedig 400-600-ra tehető. Azonban a fantázianevek gyakran megtévesztőek; így, hogy magyar pékségbe vagy külföldi érdekeltségűbe érkeztünk-e, az korántsem mindig olyan egyértelmű. A Magyar Pékség védjegyprogram erre nyújt megoldást: a védjegy segít eligazodni, hogy hol lehet magyar búzából, magyar munkaerővel készült ízletes magyar pékárukat kapni.

Magyar Pékség védjegy

Magyar Pékség védjegy

Keresd a védjeggyel ellátott üzleteket!

A Magyar Pékszövetség fontos feladatának érzi a kiváló minőségű hazai termékek piaci pozíciójának erősítését. A 2014-ben útjára indított Magyar Pékség védjegyprogram is ezt a célt szolgálja: a védjegy segít tájékozódni a vásárlóknak a piacon, melyik pékség áll hazai tulajdonban, melyik foglalkoztat magyar munkaerőt, termel hagyományos magyar termékeket, és fizet minden adót Magyarországon.

A Magyar Pékszövetség a sütőipari vállalkozások kapacitásának mintegy 60-65 százalékát kitevő vállalkozások szakmai érdekképviseletét látja el. A szervezet 19 tagú társadalmi elnökséggel működik, a területi munkáját 9 régióban szervezi, végzi.

A szakmai összefogás megpróbálja felölelni a Magyarországon működő, az élelmiszer-gazdasághoz kötődő vállalkozásokat, egyéni termelőket. Célja a hazai élelmiszer-kereskedelem élénkítése, a termelők számára biztos piac, a hazai éttermeknek kiváló minőségű hazai alapanyag biztosítása. Honlap: www.pekszovetseg.hu

Eddig több mint 400 üzlet jogosult a Magyar Pékség védjegy használatára. A védjegyes boltok termékeit természetesen rendszeresen ellenőrzik, így az valóban garantálni tudja, hogy magyar pékségben gyártott, magyar kenyér kerüljön a családok asztalára.

Kattints a képre és nézd meg melyik a hozzád legközelebbi Magyar Pékség!

Kattints a képre és nézd meg melyik a hozzád legközelebbi Magyar Pékség!

Hol van a legközelebbi?

A tudatos vásárlás megkönnyítése érdekében a Magyar Pékszövetség egy internetes keresőportált hozott létre. A Magyar Pékségkereső online felület a magyar tulajdonú, Magyar Pékség védjeggyel rendelkező üzleteket gyűjti össze.

2014-ben a Szent István napi kenyérversenyen díjazott Várkapitány kenyere

2014-ben a Szent István napi kenyérversenyen díjazott Várkapitány kenyere

A www.magyarpeksegkereso.hu oldal célja, hogy a vásárlók a hozzájuk közel eső, kiváló minőségű pékárukat készítő pékségeket egyetlen térképes honlapon, könnyedén megtalálják. A térképes alkalmazás a több száz magyar pékség nyitva tartását, elérhetőségét és különlegesebb termékeit is tartalmazza – így nekünk, vásárlóknak már csak a bőség zavarával és a csábító illatokkal kell megküzdenünk…

Magyar Termék Online

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további magyar pékségekről értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék Online Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.magyarpeksegkereso.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/magyarpeksegvedjegy

Legutolsó szerkesztés: 2016-02-05