Mosolyognak a pékáruk, Fotó:Nagyillés Szilárd

Kakóscsiga? Sós kifli? Fonott kalács? Lekváros bukta vagy túrós táska? Esetleg sajtos pogácsa vagy tepertős, netán krumplis? Ízes levél? Briós? Diós búrkifli? Mákos patkó? Melyik a régmúlt íze? Nálunk mindegyik kedvenc!

A Numan Pékségbe belépve elsőként időutazásba kezdhet a vásárló. Az illatok emlékeket idéznek, de még mielőtt ebben bárki is elveszne, ráeszmél a modern és a letisztult dizájnra, ami a kedves és barátságos kiszolgálással karöltve újabb kedvencek megismerésére készteti. A múlt és jelen találkozása egészen egyedülálló, ami először zavarba hozhat, de cseppet sem sok. Idővel el is felejthetjük, hogy valójában ez egy pékség, és nem a szomszéd nappalijában ücsörgünk nagy békességben a kávénk felett kiflicsücsköt majszolva.

Családi fotók

Fotó:Nagyillés Szilárd

Maklár, Eger, Budapest

A Numan név ne tévesszen meg senkit, ne keresse az angol szótárban. Numan László és családja az Eger melletti Maklárról irányítják vállalkozásukat, innen indultak 1992-ben és ma is itt a székhelye a sütőipari vállalkozásnak. Numan László feleségével közösen egy baráti javaslat nyomán vágott bele a pékek életébe és a kezdeti 6 fős vállalkozásuk – minden nehézség ellenére – ma már 45 főnek ad munkát. A 6 alaptermékből mára közel 200 féle pékárú lett, valamint ezek mellett még a kiváló magyar kézműves tejtermékeket előállító Cserpes széles választéka is elérhetővé vált. A Numan pékségek különleges hangulatú mintaboltjai pedig már 13 helyszínen vannak jelen, így biztosítva azt, hogy termékeiket minél többen elérjék, hiszen ők nem beszállítói egyetlen nagyobb üzeltláncnak sem.

A régmúlt íze

Fotó:Nagyillés Szilárd

Hagyományos magyar, reform bio és nemzetközi kedvencek

A vidéki élet és a szép családi hagyományok nagyon személyessé teszik Numanék vállalkozását. A pékségek polcain az családtagok régi receptek alapján készült kedvenceivel is találkozhatunk, ahogy reggelire is a saját maguk készítette kenyeret, kiflit, kakaóscsigát teszik az asztalra, így a minőségellenőrzés mindig adott. Ha pedig külföldön járnak, általában bekukkantanak a helyi pékségekbe, a szerzett élményeket pedig magyar vásárlóikkal is megosztják Nemzeti Hetek keretében. Ilyenkor hazai alapanyagokból készítik el a jellegzetes, többnyire európai kedvenceket.

Numan pékáru

Numan pékáru

Numan Lászlóék valóban személyesen ismerik munkatársaikat, napi kapcsolatban vannak, első kézből kapják a visszajelzéseket. Gyakran ezek a barátaiktól érkeznek, akik szintén törzsvásárlóik és rögtön szólnak, ha valamit különösen szeretnek, vagy éppen nem találtak a polcokon. De minden vevőre és minden igényre kiemelten figyelnek. Így például teljes kiőrlésű lisztből, tönkölybúzából, magvas kiegészítőkből készülő bio pékárukat is előállítanak, amelyek megjelenésben és ízben nem maradnak el a hagyományos termékektől, viszont egészségesebbek. A felhasznált alapanyagokat szigorúan ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból szerzik be. Az ételallergiásokra is gondolnak, így nemsokára a lisztérzékenyek is büntetlenül kóstolhatják a Numan pékségek hagyományos és különleges ízvilágú finomságait.

Távozó boldog vevő

Fotó:Nagyillés Szilárd

Kapcsolódó oldal: www.numanpekseg.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/NumanPekseg

Legutolsó szerkesztés: 2013-04-24