A természet kincseinek megőrzése, védelme és népszerűsítése – ezek az Ilcsi alapértékei. A természetes, mellékhatásoktól mentes bőrápolóiról ismert Ilcsi Szépítő Füvek ugyanis ezeknek a kincseknek köszönheti a már több mint 50 éve tartó sikerét, valamint azt, hogy idén májusban hungarikum lett.

Mindenhol kuriózumnak számít a rendkívül nagy növényi tartalmú, a magyar sajátosságokat egyedülállóan magába foglaló, magas hatóanyag-koncentrációjú Ilcsi professzionális natúrkozmetikum. A készítményeket jelenleg a világ több mint negyven országában használják, és alkalmazzák az általuk kifejlesztett kozmetikai kezeléseket. Az Ilcsi Szépítő Füvek termékeinek száma a cég fennállásának fél évszázada alatt megötszöröződött.

"Szőregi" Rózsaszüret

“Szőregi” Rózsaszüret

„Fűben-fában az orvosság”

A természetben minden problémára létezik hatékony megoldás – ez Ilcsi néniék hitvallása. Az Ilcsi Szépítő Füvek nagyon igényes termékeiben felhasznált alapanyagai kiválasztásánál, a természet kozmetikumainak készítésekor a legszigorúbb natúrkozmetikai előírásokat veszik figyelembe, és kizárólag a legjobb minőségű bio alapanyagokat – friss gyógynövényeket, gyümölcsöket, zöldségeket – használják. A több mint 100-féle növény nagy részét saját, 20 hektáros, minősített bioültetvényükön (Öko Garancia) termesztik, a többit pedig biogazdálkodásokból vásárolják vagy vadon gyűjtik be.

ilcsi.kozmetikus.kepzes

Csak természetesen!

Az Ilcsi kozmetikumokat mindazoknak ajánljuk, akik a természetes, mellékhatásoktól mentes bőrápoló megoldásokat keresik. Termékeik ugyanis nem tartalmaznak parabént, parafin olajat, vazelint, állati eredetű glicerint, szintetikus színezőanyagot, szintetikus sűrítőanyagot, etoxikált emulgeátort. „Folyamatosan nő azon termékeink száma, amelyek elnyerték a legszigorúbb német, natúr minősítő szervezet, a BDIH minősítését, és a gyártásánál is a BDIH irányelveit használjuk. Emellett tiszteljük az élet minden formáját, ezért termékeink kifejlesztése során nem végzünk állatkísérleteket, és nem használunk állati eredetű anyagokat sem” – tette hozzá Molnár Ferenc tulajdonos.

ANNO 1958 – több mint 55 év tapasztalat

A cég története az 50-es években kezdődött Ilcsi néni szakmai munkásságával, az Ilcsi Szépítő Füveket 1984-ben fiával, Molnár Ferenccel alapította. Az Ilcsi választékában kezdetben 28, ma közel 150 termék szerepel, és a készítményeket jelenleg a világ több mint 40 országában használják, valamint alkalmazzák az általuk kifejlesztett kozmetikai kezeléseket az Ilcsi referencia kozmetikákban. A hazánkban és külföldön is elismert szakembert 1999-ben munkásságáért a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjével tüntették ki.

ilcsi.termeszetes.kozmetikumok.csoportkep

Díjak, elismerések

Az Ilcsi termékek hazánkban és külföldön is már számos díjat és elismerést érdemeltek ki, idén májusban pedig hungarikummá nyilvánították. Az Ilcsi Szépítő Füvek 2014-ben tizedik alkalommal nyerte el a Superbrands, és negyedik alkalommal a MagyarBrands megkülönböztető jelzést. Három termékcsaládunk, a Csipkebogyó termékcsalád, a Szőlő őssejtes bőrmegújító termékcsalád és az Anti-ageing&Hyaluron termékcsalád is megkapta a Magyar Termék Nagydíjat, amelynek célja, hogy pozitív megkülönböztetésben részesítse a kiváló minőségű hazai termékeket és szolgáltatásokat.

ilcsi.sos.gyermekfalvak.tamogatasa.feketeszappan.vasarlasaval

Adományoz, támogat, együttműködik

Az Ilcsi Szépítő Füvek fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást is. Évek óta kiemelten támogatja a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet, és több rászoruló, kisebb alapítvány mellett, 2013 óta együttműködik a WWF Magyarországgal is.

December 15-ig futott az SOS Gyermekfalvakkal való együttműködésük, ahol minden megvásárolt Fekete szappan után 100 Ft-ot adományoztak az SOS Gyermekfalvak javára. Az Ilcsi Fekete szappan egyébként már több évtizede látványosan ápolja és szépíti a bőrt, amely a cég egyik legnépszerűbb terméke hazánkban és külföldön is.

Az Ilcsi a mindennapi működése során is környezettudatos, ezért az irodai munka és gyártás során felhalmozódott hulladékot szelektíven gyűjti. A csomagolás kialakításánál is fontos szempont volt a környezet védelme, ezért a tégelyek csökkentett műanyagtartalommal (13-17%) és BPA-mentesen készülnek.

MTRO

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további magyar kozmetikumokról értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék rajongók Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.ilcsi.com
Facebook oldal: www.facebook.com/ilcsibeautifyingherbshungary

Legutolsó szerkesztés: 2014-12-22