A napfény jótékony hatása régóta ismert. Nélkülözhetetlen a csontfejlődéshez és a csontok normális működéséhez, hiszen hatására képződik a létfontosságú D-vitamin. De mit tud a polarizált fény? Fenyő Márta magyar biofizikus ezzel a fénnyel dolgozva alkotta meg elsőként a polarizált fényt kibocsátó lámpát, majd a teljes testfelület kezelésére alkalmas polarizált fényterápiás ágyat, amely a gyógyítás számos területén alkalmazható.

A Sensolite nevű magyar fejlesztésű, orvostechnikai eszközt úgy kell elképzelni, mint egy fedéllel rendelkező ágyat; rá kell feküdni, és minél nagyobb bőrfelületet szabadon hagyni, hogy az áldásos erejű fény minél jobban kifejthesse gyógyító erejét. A fényágy segítségével mozgósítani lehet a szervezet természetes, immunitásért felelős erőit, védekező mechanizmusait, melynek hatására a szervezetben öngyógyító folyamatok indulnak be. Tehát a polarizált fény nem a kórokozó elpusztítására törekszik, hanem mobilizálja a szervezet saját természetes erőit.

fenyo-marta-sensolite

Fenyő Márta biofizikus

Lokális helyett globális segítség

A Sensolite fényágy elődje a polarizált fényt kibocsátó kis lámpa, mellyel lokálisan lehet sportsérüléseket, bőrbetegségeket, sebeket kezelni. Az egész testre kiterjedő kezelés viszont az egész szervezetre hat, éppen ezért más folyamatokat indít be. Például a vérkeringésen keresztül az összes stimulált fehérvérsejtet és az összes oxigénnel feltöltött vörösvérsejtet el lehet juttatni a test bármelyik részébe. Ez azt eredményezi, hogy sokkal fittebbnek, energikusabbnak érzik magukat a speciális ágy használói. A fényterápia során jobb lesz a sejtek anyagcseréje és energiatermelése is, mely a test méregtelenítésében játszik döntő szerepet.

sensolite-fenyagy-gyerekeknek

Tetőtől talpig gyógyít

A polarizált fényterápia ott segít, ahol csak tud. Óriási jelentőséggel bír az immunerősítésben, a mentális egyensúly fenntartásában, sportsérülések (rándulás, törés, izomszakadás) gyorsabb gyógyulásában, különböző bőrproblémák (pattanásos bőr, ekcéma) kezelésében. A polarizált fény allergiában szenvedőknek, alvászavarral küszködőknek, derékfájósoknak nyújt kiváló lehetőséget a természetes, gyorsabb regenerálódáshoz.

A vízilabda válogatott felkészülésében is segített a Sensolite

A vízilabda válogatott felkészülésében is segített a Sensolite

Minden korosztály számára melegen ajánlott a fényterápia alkalmazása mind a megelőzésben mind a gyógyulásban; felnőtteknél 20 percig, gyermekek esetében 10-15 percig, míg csecsemőknél 5 percig tart egy-egy kezelés. Igazán jó hír, hogy ezek a jótékony, magyar fényágyak az ország számos városában elérhetők, és használhatók.

Budapesti Sensolite gyógycentrumok: Angyalföld, Belváros, Komjádi, ÚjlipótZugló

Vidéki Sensolite gyógycentrumok: Cegléd, Győr, Kecskemét, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Pécs, Sárvár, Sopron, Szeged, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

Kalácska Nóra

Kapcsolódó oldal: www.sensolite.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/SensoliteFenyagy

Legutolsó szerkesztés: 2014-01-31