A környezet- és egészségvédelem fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a januárban debütált OG CrystalClean magyar termékcsalád. A természetes alapanyagú, magas környezetvédelmi színvonalat képviselő takarító- és tisztítószereket azoknak a környezettudatos háziasszonyoknak ajánljuk, akik szeretnék tisztán tudni a környezetüket, mialatt nem rombolják azt.

Lakásunk, környezetünk tisztántartásának sajnos megvan az ára: köztudott, hogy a mindennapok során használt takarítószerek, vegyszerek többsége veszélyes anyagnak minősül, így használatuk – a környezetterhelés mellett – egészségünkre is káros hatással bírhat.

Nehéz helyzetben van az, aki környezettudatos szeretne maradni a tisztítószerek vásárlása során is. Érdekes jogszabályi probléma, hogy igazából BIO minősítést ma már szinte semmire nem lehetne ráírni, miközben a legtöbb termék igazából marketing fogásként használja ezt a besorolást, ellenben valódi jelentéssel nem nagyon bír. Januárban debütált azonban egy olyan magyar termékcsalád a piacon, amely felkeltette a környezettudatos háziasszonyok figyelmét.

og-crystal-clean-havi-nagycsomag

Vegyszermentes hatékonyság

A magyar fejlesztésű és gyártású OG CrystalClean termékeket a vegyszermentes hatékonyságba vetett hit hívta életre. A gyártó eredetileg ipari méretű takarítással foglalkozott, ám annyira elege lett a vegyszerekből, hogy keresett helyette egy megoldást, ami nem teszi tönkre az ő és alkalmazottai egészségét.

Az így kifejlesztett termékcsalád természetes alapanyagú, részben szerves hatóanyaggal rendelkező takarító- és tisztítószerekből áll. A termékcsalád minden tagja 96%-ban elbomlik. Így a piacon kapható tisztítószerekkel ellentétben – melyek például egy-egy felmosás alkalmával akár órákig képesek a fertőtlenítő szerek kipárologni, károsítva ezzel a gyermekek, esetleg kisállatok légzőszerveit – a magyar OG CrystalClean termékeknek nincs utólagos kipárolgása.

og-crystal-clean-altalanos-tisztitoszer

Kicsit újra kell tanulni a takarítást

A környezetkímélő tisztítószerek választásával tehát nem csak ökológiai lábnyomunk méretét csökkenthetjük, hanem a takarítás járulékos maceráit – mint gumikesztyű, maró hatás, kipárolgás – is elfelejthetjük végre, az egészségünket érő káros hatásokról nem is beszélve.

Érdekessége egyébként az OG Crystal Clean termékeknek, hogy speciális OxyGreen technológiával készülnek, azaz minden termék használatához elengedhetetlen „indikátor” a víz. Sima, egyszerű csapvíz, melyre a padlótisztító és ablaktisztítón kívül minden termék hatóanyagának szükség van a beindulásához. Így egy kicsit újra kell tanulni a takarítást. A termékek szerves anyagot tartalmaznak, és miután megtették a dolgukat és tökéletesen tisztára varázsolták az adott felületet, a végtermék vízzé és széndioxiddá „változik át”, innen az OxyGreen név.

Már csak adalék mindezekhez, hogy a takarítószerek képesek nagyobb erőkifejtés nélkül is eltüntetni olyan szennyeződéseket, amik eddig kitakaríthatatlannak tűntek, mint ahogy azt a cég közösségi oldalán számos lelkes vásárló által beküldött fénykép bizonyítja. Továbbá a gyártótól a vásárlói visszajelzésekre rákérdezve azt is megtudtuk, hogy reumás, illetve ekcémás vásárlóktól is kapnak hálálkodó leveleket, hiszen ennek köszönhetően ők is újra tudnak takarítani.

og-crystal-clean-paros-csomag

Tisztán tartva, nem rombolva

A gyártó a magas környezetvédelmi színvonalat képviselő termékeivel a fenntartható fejlődéshez szeretne hozzájárulni, és felhívni a figyelmet a környezet és egészségvédelem fontosságára, mindemellett bebizonyítani: lehetséges tisztán tartani környezetünk úgy is, hogy közben nem romboljuk azt.

A vásárlásra jelenleg személyesen az Andrássy úton van lehetőség, illetve természetesen a webshopukból. Az online regisztrálással és továbbajánlással – mint régen falun – egy vásárlói közösség tagjává válhat a lelkes fogyasztó, segítve ezzel a környezetkímélő magyar terméket a terjedésben.

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további környezetbarát magyar termékekről értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék rajongók Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.webshop.oberonlife.com
Facebook oldal: www.facebook.com/crystalclean.hu

Legutolsó szerkesztés: 2015-04-09