Hegedűs Andrea, textiltervező egyedi, valamint kisszériás alkotásai rendszerint felkeltik a szemlélődő figyelmét: vagy azért, mert tökéletesen beilleszkednek egy adott enteriőrbe, vagy pedig azért, mert izlésesen szembeötlőek. A tervezőnő színekkel és különféle formákkal elért exkluzív kreációira már külföldön is felfigyeltek, miközben számos elégedett magyarországi ügyfelet tudhat magáénak a sikeres alkotó.

Miután Andrea 1997-ben elvégezte a Magyar Iparművészeti Egyetem textil szakát, neves svájci és francia vállalatoknál szerzett nemzetközi tapasztalatot és gyakorlatot. Magyarországra való visszatérése után megalapította saját műhelyét Budapesten és kialakított egy széles portfóliót, amely a textiltervezés és kiviteleztetés minden területét lefedi: hímzett, applikált és kézi szitázott technikákkal kidolgozott fényáteresztők, sötétítők, valamint dekorfüggönyök, drapériák, ágytakarók, díszpárnák, terítők, szőnyegek, falitextíliák és üvegtextilek képezik a tervezőnő palettáját.

Hegedűs Andrea és az Üvegtextil

Hegedűs Andrea és az Üvegtextil

Világszínvonalú innováció

Andrea azok közé, a mindig új és innovatív megoldásokat kereső tervezők közé tartozik, akit szívesen megbíznak nagyobb, presztízsértékű projektek megtervezésével és kiviteleztetésével is. A tervezőnő legfrissebb innovációja, az üvegtextil, amely az üveg és a textil művészi kombinációjából, és a kézművesjelleg valamint egy adott ipari technológia elegyéből keletkezett. Az egyedi üvegtextil kollekciójának kidolgozásával egy teljesen új műfajt teremtett az enteriőrtervezés területén, ahol az eddiginél is kreatívabban tudja kombinálni a tér, forma, anyag és színek elemeit. Üvegtextil alkotások kiválóan alkalmasak térelválasztónak, dekorációs elemnek, üvegfalnak, tolóajtónak és más típusú kültéri és beltéri burkolatnak.

Üvegtextil közelről

Üvegtextil közelről

A magyar nagyközönség az új budapesti 4-es metró négy állomásán – nevezetesen a Kálvin téren, a Bocskai úti, a Kelenföldi, valamint a Népszínház utcai megállóknál – találkozhat majd nap mint nap Andrea üvegtextil alkotásaival. A tervezőnő rendszerint magán vagy közületi megrendelésekre dolgozik és eddig többnyire egy jól behatárolható célcsoport igényeit elégítette ki. A 4-es metró megállóiban felállított alkotások tervezési folyamata viszont azért volt izgalmas számára, mert valószínűleg emberek tízezrei – talán naponta többször is – rápillantanak majd a műveire és így a napi közérzetükhöz is hozzá fog járulni valamilyen módon.

London 100% Design

London 100% Design

Nemzetközi és hazai elismerések

Andrea kiemelkedő kreativitását és izgalmas portfolióját bizonyítja, hogy rendszeres meghívottja színvonalas hazai es nemzetközi kiállításoknak, mint például a frankfurti Heimtextil, a düsseldorfi GlassTec, a londoni 100% Design, a budapesti Lakástrend és a Design Hét, stb., valamint alkotásai beválogatást nyernek neves, trendteremtő design és művészeti kiadványokba. Andrea legutóbbi innovációja, az üvegtextil, felvételt nyert a Materfad Barcelona Collection rendkívüli és innovatív építészeti anyagok kiadványába, valamint Jennifer Hudson ujonnan kiadott könyvébe The Design Book: 1000 New Designs For The Home and Where to Find Them, amely 2013. májusában Laurence King gondozásában jelent meg.

Gábor Mónika

metro_4_kelenfold_allomas_hegedus_andrea_uvegtextil

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további magyar innovációkról értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék rajongók Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.glasstextile.eu, www.hegedusandrea.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/glasstextile

Legutolsó szerkesztés: 2014-09-04