Urban Legend 12/13 férfi-női kollekció, Fotó: Nagy Zágon; modell: Dóri /Visage Models/,Pé; smink és haj: Szabó Elvira

2013 novemberében ünnepelte egy éves szülinapját az Urban Legend, az első magyar, kimondottan női kerékpáros öltözékekre specializálódott márka. Az elmúlt év sikerei és a vásárlói visszajelzések arra buzdították a tervezőt, Geréby Zsófit, hogy design termékeivel szélesebb közönség felé nyisson.

Geréby Zsófi, az UrbanLegend brand megálmodója a MOME-n és a London School of Fashion-ben leste el a tervezés mesterfogásait, miközben nyaranként biciklis túravezetőként tevékenykedett. Ezek a túrák, illetve a biciklis közlekedési kultúra iránti elkötelezettsége vezették afelé, hogy a várossal szimbiózisban működő biciklistáknak praktikus, izgalmas szabászati megoldásokkal dolgozó öltözeteket tervezzen.

Qr-kód a videó megtekintéséhez

Qr-kód a videó megtekintéséhez

Ruhák, történetek, kapcsolatok

A városi viseletre optimalizált ruhákat Zsófi különleges QR-kódokkal látja el, melyek leolvasásával egy teljes városi legendárium tárul fel előttünk. Ezek a történetek nemcsak elkísérik útjukon a biciklistát, de ezáltal olyan kapcsolódási pontokat hoznak létre, melyek egy egészséges, oltalmazó, odafigyelő együttélést biztosítanak.

Az UrbanLegend legújabb őszi/téli kollekciójában olyan strapabíró, időjárásálló outdoor darabok és egyedi streetwear-szettek kerültek ki a varrógép alól, melyek nem csak a kitartó bringások, hanem a városi vagányok ruhatárából sem hiányozhatnak. A friss kollekció a férfiak számára is tartogat meglepetéseket: a betonszürke és sötétkék színben is elérhető pulóverek máris slágerdarabok.

Urban Legend 12/13 kollekció kerékpározáshoz férfiaknak, Fotó: Nagy Zágon modell: Pé smink és haj: Szabó Elvira

Urban Legend 12/13 kollekció kerékpározáshoz férfiaknak, Fotó: Nagy Zágon, modell: Pé, smink és haj: Szabó Elvira

A variációk és kerékpározás szerelmeseinek

Az új kollekcióban – ahogy Zsófitól már megszokhattuk – egyszerű minták, finom motívumok, őszi színek és az okos szabásvonalak dominálnak. A sorozat markáns stílusjegye, hogy a ruhák egy része kifordítható, széleik szegetlenek, fokozva a termékek hasznosságát, variálhatóságát. A hideg téli napokra vannak ingruhák, a sportosan elegáns vagy épp feltűnő pulóverek. Az Urban Legend rafinált szabászati megoldásokat rejtő öltözékei elsődlegesen a biciklit közlekedési eszközként alkalmazók igényeit szolgálják ki, de mindenkinek jól állnak, akik szeretik a különleges megoldásokat és az egyedi ruhákat. A profi kiképzésű anyagokból lényegében sportruházati termékek készülnek, kifinomult, nőies vonalvezetésük, diszkrét részletgazdagságuk azonban új kategóriát teremt: az öltözékek nagy része csak az avatott szem számára fedi fel a praktikus, közlekedésre optimalizált megoldások sokaságát, melyben a mindennapos biciklizés kényelmesebb, izgalmasabb, biztonságosabb lehet. Ahogy a biciklista a forgalommal a város szerves részévé válik, az Urban Legend öltözékek úgy zárják vissza magukba a város egy-egy szeletét.

Urban Legend 12/13 kollekció Fotó: Nagy Zágon, model: Dóri /Visage Models/ smink és haj: Szabó Elvira

Urban Legend 12/13 kollekció nőknek, Fotó: Nagy Zágon, modell: Dóri /Visage Models/, smink és haj: Szabó Elvira

Kapcsolódó oldal: www.urbanlegend.cc
Facebook oldal: www.facebook.com/zsofigereby
Megvásárolható: Flatlab

Legutolsó szerkesztés: 2014-01-21