Mindenkinek van egy hasonmása valahol a világon, szokták mondani. Bakos Magdolna játékkészítő grafikus munkái ezt minden bizonnyal alátámasztják. A „Kicsi én” babák magyar tervezője egyedi, hasonmás babák tervezésével és megvalósításával foglalkozik. Párjával, Andrással közösen tavaly hozták létre a Mahináriumot, ahol a valós személyre megdöbbentően hajazó kis figurák készülnek.

Magdi műhelyében a „Kicsi én” figurákon kívül babák, plüssök és szörnyecskék is „teremnek”, melyek egytől-egyig egyedi gyártásúak, és teljes mértékben igazodnak a megrendelő igényeihez. A babák, kis állatok, különféle teremtmények tehát mind a fantázia szülöttei, az álmok kivitelezéséhez pedig már „csak” Magdi kézügyességére és szakértelmére van szükség.

Ormosi András és Bakos Magdi kicsi én önmagukkal

Ormosi András és Bakos Magdi kicsi én önmagukkal

Viszontlátod magad-baba

A „Kicsi én” babák lehetőséget nyújtanak arra, hogy bárki megörökítse saját magát, párját, családtagját, ismerősét vagy barátját, sőt egész családokat is „babásíthatunk”. A hasonmás babák tehát valós személyekről készülnek, természetesen a babatípus jellegzetességeit megtartva.

mahinarium-kicsi-en-babak

Amennyiben valakit ilyen egyedi ajándékkal szeretnénk meglepni, mindössze annyit kell tennünk, hogy küldünk pár fényképet emailben arról a személyről, akiről a hasonmás babát szeretnénk készíttetni, és írunk hozzá pár sor jellemzést, hogy minél jobban tükrözze a baba az eredeti személyiséget. Ezek után egy grafikai terv készül, majd egyeztetés és elfogadás után 1-2 héten belül el is készül a baba. A kb. 30 cm-es „Kicsi én” babákhoz külön rendelhetők még különféle kiegészítők (pl. tárgyak, kisállatok stb.), melyekkel még egyedibbé és személyesebbé tehetőek.

mahinarium-pluss-allatok-kedves-szornyek

Stílusos babák, plüss állatkák és kedves szörnyek

Ahogy a „Kicsi én” babák esetében, úgy Magdi többi portékájában is az egyediség dominál. A megrendelőre van bízva, hogy pontosan milyen stílusú, anyagú, méretű legyen a kívánt darab. A babák teste rugalmas pamutból készül, igény szerint gyapjú vagy műszálas töltéssel. Arcuk kézzel festett, hímzett, a ruhák igény szerint rögzítettek vagy cserélhetők.

A magyar játékkészítő még arra is gondolt, hogy az egészen kicsiknek szánt plüss figurák és babák „biztonságosak” legyenek, azaz a plüss játékok finom puha, nem szöszölő, babysoft plüssből készüljenek, hímzett arccal, leszakadó részektől mentesen. Szemük hímzett vagy biztonsági babaszem, igény szerint.

mahinarium-elkeszult-babai

Na, ki szeretne egy hasonmást?

Kalácska Nóra

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további magyar ajándék ötletekről értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék Online Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.mahinarium.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/Mahinarium

Legutolsó szerkesztés: 2018-07-02