Vörös Ákos +36 30 224 8330

Magyar innováció a magyar sport jövőjéért – így lehetne röviden összegezni az Ovi-Foci Sportpályák lényegét. Már közel 100 óvoda gyerkőce használja, szereti, de mégis mitől olyan unikális a többszörösen díjazott, 6 x 12 méteres műfüves pálya?

Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány – mint ahogy arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk – azzal a céllal jött létre, hogy a gyermekeket már óvodás korban az egészséges életre, a mozgás szeretetére nevelje, és egyúttal biztosítsa a sportoláshoz szükséges feltételeket. Hogy mindez szakszerű keretek között történjen, azt a kifejezetten a kicsik igényeire szabott Ovi-Foci Sportpályák mellett a sportág-specifikus oktatási program is biztosítja.

A jogi oltalom alatt álló Ovi-Foci Pálya és a hozzá kapcsolódó oktatási program egyaránt unikálisnak mondható; a kettő egységeként a program a kicsik számára nem csak teret ad a mozgásnak, de fejleszti is azt; mindezt abban a korban, amikor a mozgás fejlődése a legmeghatározóbb.

ovifoci_multifunkcionalis_sportpalya_ovodasoknak

Speciálisan a kicsik igényeire szabva

A kifejezetten a kicsi igényeire szabott Ovi-Foci műfüves Sportpálya hosszas tervezői, kivitelezői, óvodapedagógusi és futball edzői egyeztetés eredményeként valósulhatott meg. A tervezés során kiemelt szempont volt, hogy a multifunkcionális Pálya a szakszerű oktatáshoz alkalmas környezetet biztosítson, így a 3-6 éves korosztály fizikai, szellemi és lelki sajátosságaira külön ügyeltek az alkotók. Az így kialakított, speciális méretű (6 x 12 méteres) Pálya minden gyermek számára biztosítani tudja a legoptimálisabb feltételeket a különböző mozgásformák elsajátításához.

A magyar innováció lehetőséget ad a gyermekeknek a különböző csapatjátékok megismerésére; komplex jellegének köszönhetően nem csak a focival, de a kosárlabdával, röplabdával, a tenisszel, a kézilabdával, a lábtenisszel és a tollaslabdával is megismerkedhetnek a csöppségek.

Az Ovi-Foci pálya, jogi oltalommal rendelkező magyar innováció

Az Ovi-Foci pálya, jogi oltalommal rendelkező magyar innováció

A hátrányos helyzetű gyermekek integrációja is fontos

A Pálya azon túl, hogy többféle sportág gyakorlásához biztosít felületet, alkalmas a tartós vagy részleges mozgássérültek rehabilitációjára is. Speciális szerkezetét (pl. esésvédő gumiréteg) úgy fejlesztették és alakították ki, hogy azon számos mozgásfejlesztő és koordináció-javító, rehabilitációs gyakorlat is biztonságosan és akadálymentesen végezhető legyen.

YouTube előnézeti kép

Mindemellett felszereltségének, biztonsági kritériumainak (TÜV szabvány) köszönhetően a magyar fejlesztés olyan sportok megismertetésére is lehetőséget biztosít, melyeket a hallás-és látássérült gyermeknek találtak ki, mint például a csörgőlabda.

ovi-foci-magyar-termek-nagydij-kitunteto-oklevel

A szakmai elismerés sem marad el

A különleges sportpályák egyediségét nem csak az ovisok értékelik; az Alapítvány és a speciális Pályák gyártója 2013-ban Magyar Termék Nagydíjas lett. E mellett pedig az Alapítvány megkapta az Innovációért Nívódíjat is. Az elismerést odaítélő zsűri indoklása szerint „az Ovi-Foci és a hozzá kapcsolódó készség- és ügyességfejlesztő eszközkészlet magyar innováció és olyan, az óvodások méretigényeihez kifejlesztett sport-oktatási eszköz, mely eddig sem Magyarországon, sem pedig a nemzetközi piacon nem létezett.”

Magyar Termék Online

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további társadalmilag fontos szervezetekről értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék Online Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.ovi-foci.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/ovifociovisport

Legutolsó szerkesztés: 2016-02-23