appra_magyar_alkalmazasverseny_sajtotajekoztato

Elérkezett a magyar appok ideje! A hazai ICT iparág keresi az év legjobb magyar fejlesztésű alkalmazásait, az okos készülékek pedig várják, hogy ezekkel az új tartalmakkal töltsék meg memóriájukat. A pályázatot az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) írta ki, míg a verseny fővédnöke a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért Felelős Államtitkársága.

A verseny ötletgazdái azzal a szándékkal hívták életre a versenyt, hogy fejlődjön a magyar digitális kultúra is, illetve segítse és ösztönözze azokat, akik a hazai infokommunikációs technológia területén tevékenykednek. A verseny felhívja a figyelmet azokra a magyar vállalatokra, szervezetekre és magánszemélyekre is, akik saját fejlesztésű alkalmazások elkészítésével foglalkoznak.

appra_magyar_logo

Fejlessz és nevezz!

Mindazok jelentkezését várják a szervezők, akik hivatásszerűen foglalkoznak alkalmazás-fejlesztéssel vagy mindössze egyetlen jól sikerült applikációval büszkélkedhetnek. A lényeg, hogy a pályázó rendelkezzen egy magyar nyelvű, az Apple – iTunes Store, Google – Google Play, Microsoft – Windows Store vagy Windows Phone Store alkalmazásboltok legalább egyikéből letölthető alkalmazással, melyet legkorábban 2012. július 1-jén tettek közzé alkalmazásboltban.

Fontos dátum a résztvevők naptárában 2013. november 8. éjfél, ugyanis eddig az időpontig lehet az applikációkat valamelyik alkalmazásboltba feltölteni. Jó hír a pályázóknak, hogy az alkalmazások számát illetően nincs megkötés, tetszőleges számú alkalmazást nevezhetnek. Arra azonban ügyelniük kell, hogy minden egyes nevezéskor ki kel választaniuk egy kategóriát, amiben az alkalmazás indul. Az öt kategória: Élet/Mód, Közhasznú, Játék, Üzlet és Oktatás.

appra_magyar_nevezesi_kategoriak

A szeptember 25-én elstartolt versenyen a szakmai zsűri november 8-ig minden kategóriában kiválaszt három alkalmazást, ezek kerülnek a döntőbe. Így a legjobbnak ítélt kategóriánkénti három, összesen tizenöt pályamű alkotja a pályázat szűkített névsorát. Végül a beválogatott pályaművek részt vesznek az Appra magyar! gálán, a verseny döntőjén, december 5-én.

A nagyközönségnek sem kell kimaradnia a versenyből, ők egy-egy like-kal támogathatják kedvenc alkalmazásukat. A legnagyobb közönségtetszést elnyerő app a verseny végén díjban részesül.

hagyomanyos_es_okostelefon_elterjedtsege_magyarorszagon

Forrás: eNET-Telekom által készített „Jelentés az internetgazdaságról” felmérés, ábra: Hagyományos vs. okostelefon használat

Dicsőség mellett nyeremény

A kategóriánkénti győztesek 200 000 Ft értékű ösztöndíjprogramban részesülnek, ezenkívül hagyományteremtő jelleggel átadják az Év Magyar Alkalmazása díjat is. Továbbá a csapatok két-két tagja elutazhat a barcelonai Mobile World Congressre, mely az ICT szektor legrangosabb európai eseménye.

Mivel az infokommunikációs technológiai iparágban különösen fontos a folyamatos megújulás, az újabbnál újabb ötletek megvalósítása, az Appra magyar! kezdeményezés kiváló platformot biztosít a fiatal magyar tehetségeknek, hogy megmutassák, mit tudnak, illetve őket is megismerje a szakma krémje. Sok sikert kívánunk minden résztvevőnek!

YouTube előnézeti kép

Kapcsolódó oldal: www.appramagyar.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/4ppramagyar

Legutolsó szerkesztés: 2013-11-27