Sopreso logó

Mindenkit érdekel a siker titka. Különösen akkor, ha olyan magyar startup vállalkozások működésébe tekinthet be, akiknek neve már nemzetközi viszonylatban is jól hangzik. Így volt ezzel több száz vállalkozni vágyó fiatal is, akik részt vettek a Colabs Startup Center csaknem egyhetes rendezvénysorozatán.

A Colabs Startup Center által szervezett, fiatal vállalkozókról szóló filmvetítésre csaknem 400 diák volt kíváncsi. A diákok további három napon keresztül betekintést nyerhettek a legsikeresebb magyar startup vállalkozások kulisszái mögé, megismerve csaknem 10 cég indulását és mindennapjait. Különleges élmény lehetőség volt a tavaly 14 millió dollár befektetést vonzó, globálisan 15 millió felhasználóval rendelkező Prezi.com munkáját elemezni, vagy találkozni a Ustream-mel, amelynek élő streaming platformját 50 millióan nézik havonta. A résztvevők között volt a LogMeIn, mely 2009-ben jelent meg az amerikai tőzsdén és 2012-re elérte az évi 140 millió dolláros árbevételt. Olyan céggel is személyes közelségbe kerülhettek az érdeklődők, mint az Intel partnereként működő WebcamLaboratory, vagy az elmúlt hetekben kockázati tőkebefektetéshez jutott Remagine Technologies.

Sopreso - a csapat

Sopreso – a csapat

Jó projekthez a megfelelő forma + 50 000 dollár

A program harmadik elemeként a világszerte 130 városban párhuzamosan zajló Startup Weekenden több mint 20 ötletből 8 projektet dolgozott ki az a kreatív fiatalokból álló közösség. Az elkészült munkák prezentációit szakmai zsűri értékelte: Kovács Zoltán a Kirowski társalapítója, Gerő Viktor a Vatera korábbi vezérigazgatója, Grósz Judit a Microsoft platformfejlesztési igazgatója és Glenn Thomas amerikai szériavállalkozó. A záróesemény a Startup Weekend, egy 54 órás projektfejlesztő verseny volt, mely idén először globális megmérettetést és 50 000 dollár értékű fődíjat jelenthet a budapesti győztes számára.

Sopreso arculat

Sopreso és valós idejű közösségi kommunikáció

A legjobbnak a Sopreso projektjét ítélték a zsűritagok. Alkalmazásuk lehetővé teszi, hogy a résztvevők bármilyen mobil eszközzel csatlakozzanak a prezentációkhoz, így egyirányú előadások helyett valós idejű közösségi kommunikáció jöhet létre, mely során az előadók eddig sosem látott mennyiségű információt szerezhetnek a közönségüktől.

“Érdekes volt látni, ahogy a mentorok pillanatok alatt rendkívüli éleslátással felmérték a projektünket, és remek új funkciókat javasoltak, ellátva minket évekre ötletekkel.” – mondta Pál Dénes, a Sopreso egyik alapítója. A győztes a globális döntőben egy san francisco-i és egy rio de janeiro-i szakmai utazásért, valamint 15 ezer dollár értékű szakmai támogatásért száll csatába.

„Kiugró lehetőség ez egy hazai kis csapatnak még akkor is, ha az ötlet nem a milliárd dolláros kategória. A lényeg az, hogy lássák: manapság kis erőforrásokkal is nagy dolgok vihetők véghez. Ez a startup lényege!” – mondta Nagy Péter a Colabs társalapító-igazgatója.

Nézd meg a nemzetközi versenyre készült videót:

Forrás:
www.privatbankar.hu

Kapcsolódó oldal: www.sopreso.com
Facebook oldal: www.facebook.com/sopreso

Legutolsó szerkesztés: 2013-12-05