MiniFoci-Ovi-Foci-karacsony-a-Parlamentben-2014

Az Ovi-Foci Alapítvány évzáró karácsonyi ünnepsége idén is a Parlamentben került megrendezésre; az ünnepségen az elmúlt év eredményeinek összegzése mellett a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó óvodákat is díjazták.

Gyermekzsivajtól volt hangos a Parlament felsőháza december 17-én, amikor is a padsorokat rendhagyó módon többek között Mohács, Pécs és Józsefváros óvodásai töltötték meg. Az Ovi-Foci Alapítvány minden évben megrendezi karácsonyi ünnepi rendezvényét az év vége közeledtével, amelynek eddig a Goblein-terem szolgált helyszínül, idén pedig első alkalommal a Parlament felsőháza adott otthont.

MiniFoci-Ovi-Sport-karacsony-a-Parlamentben-2014

Mozgalmas év volt, még mozgalmasabb lesz

Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványt Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat hátvédje 2011-ben alapította azzal a célkitűzéssel, hogy a gyermekek már óvodás korban megismerjék és megszeressék a sportot. A december 17-ei ünnepségen nyitóbeszédében Dr. Molnár Andrea, az alapítvány elnöke az idei év eredményeit összegezve kiemelte: nem csupán a 2014-es év volt mozgalmas, hanem a 2015-ös is annak ígérkezik. Az alapítvány történetében a 89. pályát adták át idén (érdekesség egyébként, hogy ez a szám pont egybeesik Buzánszky Jenő bácsi életkorával), a jövő évet a 90. pálya átadásával indítják; nyár közepéig pedig a 149. pályát tervezik átadni.

Hoppál Péter kulturális államtitkár beszédében arra a kitüntetett társadalmi szerepre, illetve munkára hívta fel a figyelmet, melyet az Ovi-Foci Alapítvány végez. „Hinnünk kell abban, hogy ha a most, itt a padban ülő gyermekek generációjának megadatik azt, hogy részszint a mindennapos testmozgással, részszint a kultúra magasabb rétegeivel való találkozás révén magasabb életminőséget tudnak elérni, akkor az Önök munkája, a mi munkánk az egy kitüntetett munka, mely társadalmi kihatással bír” – hangzottak az államtitkár szavai.

Az ünnepségen beszédet mondott továbbá Endrei Katalin, a Fidesz Női tagozatának alelnöke, aki Kövér László házelnök úr jókívánságait tolmácsolva a gyerekeknek nagyon jó, mindennapos és rendszeres sportolást kívánt, az óvónőknek pedig sok-sok energiát és erőt ahhoz, hogy a gyerekeket ebben támogatni és motiválni tudják.

MiniFoci-Ovi-Foci-Ovi-Sport-karacsony-2014

A „leginnovatívabb”, a „legfinomabb” és a „legjobb pályaátadó”

A hagyományos ünnepi rendezvény célja az elmúlt évösszegzésen túl, hogy a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó óvodákat is megajándékozzák. Idén is három kategóriában kerültek kiosztásra az alapítvány díjai, mégpedig A legjobb pályaátadó ünnepségért járó díj, a Gasztronómiai díj, valamint az Innovációért nívódíj kategóriákban.

A díjak mellé aranyérmet és kupát is kaptak a gyerekek, melyeket ifjabb Buzánszky Jenő adott át. A legjobb pályaátadó ünnepségért járó díjat Józsefváros nyerte, Pécs óvodásai vehették át az Innovációért nívódíjat, valamint díjazott volt a mohácsi óvoda Gasztronómiai díj kategóriában.

YouTube előnézeti kép

A karácsonyi rendezvényt a kicsik műsora színesítette: az óvodások verssel, énekkel és tánccal is készültek az eseményre. Buzánszky Jenő bácsi betegség miatt sajnos nem tudott részt venni az idei ünnepségen, melyet egy egységes „Köszönjük, Jenő bácsi!” felkiáltás zárt. Köszönjük, Jenő bácsi, és ezúton is mielőbbi jobbulást kívánunk!

Székely Ágnes

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további közhasznú szervezetek munkájáról értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék rajongók Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.ovi-foci.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/ovifociovisport

Legutolsó szerkesztés: 2014-12-25