Delta_Gyula_2013

Dél-Alföldi Talentum Akadémia (DELTA) elnevezéssel indult tehetséggondozó program a békés megyei Gyulán. A kezdeményezés célja, hogy felkutassa, majd kinevelje a régió vezetői képességekkel rendelkező fiataljait, akik született adottságaiknak és a képzési program során megszerzett tudásuknak is köszönhetően képesek lesznek munkahelyeket teremteni és fenntartani, ezzel jelentősen hozzájárulva a régió fejlődéséhez.

Az Akadémia 2011 nyarán nyitotta meg kapuit Gyulán a született vezetői képességekkel, innovatív, stratégiai gondolkodásmóddal rendelkező érettségizett hallgatók előtt. A DELTA célkitűzései rövid és hosszú távú elképzeléseken nyugodnak: felkutatja és kineveli a régió tehetséges fiataljait, akik munkahelyeket teremtve és fenntartva hozzájárulnak a térség fejlődéséhez.

A Delta Akadémia alapítója, Barkász Sándor a meggyőzés eszközeiről tartott előadást

A Delta Akadémia alapítója, Barkász Sándor a meggyőzés eszközeiről tartott előadást

A világon egyedülálló tehetséggondozó program

A képzési program törzsét az egyhetes nyári akadémia, valamint az ahhoz kapcsolódó mentorprogram adja, amely hozzájárul, hogy a fiatalokban készségekké fejlessze a vezetői adottságot, megismertesse velük a vezetői szerepekkel kapcsolatos elvárásokat, és fejlessze a munkavállaláshoz szükséges kompetenciáikat. A képességfejlesztő tábor alatt neves előadók szakmai előadásain vehetnek részt a kiválasztott hallgatók, akik vezetéselméleti ismeretek mellett saját élettapasztalataik és intelmeik megosztásával nyújtanak hasznos útravalót a diákoknak. Az Akadémia indulásának évében még csak Békés, 2012-ben Csongrád megye, 2013-ban már Erdély bevonásával indultak az évfolyamok, a tervek között szerepel, hogy idén Kárpátalja, Felvidék és Délvidék területére is kiterjesszék a programot.

Delta_tehetseggondozo_2013_David Imre

Domináns és türelmetlen diákok ide!

A diákok kiválasztása egy speciális, HR-ben alkalmazott kérdőív segítségével történik, amely a dominancia, extrovertáltság, türelem és szabálykövetés tényezőket egy magas-alacsony tengelyen méri, és az így kirajzolt minta alapján sorolja csoportokba a kitöltőt. A stratégia vezető domináns és türelmetlen, önmotivált, innovatív, független és kezdeményező, döntésképes lelki alkat, aki olyan, átlagon felüli belső hajtóerővel rendelkezik, amely hozzá segíti őt sikeres vállalkozások beindításához és felfejlesztéséhez. A vezetői típusba tartozó diákoknak a DELTA rendkívül impulzív képzési és közösségi élményeket nyújt, amely egy életreszóló szemlélet kialakításával hozzásegíti őket tehetségük kibontakoztatásához.

Antal Zsolt, a Delta Akadémia programvezetője

Antal Zsolt, a Delta Akadémia programvezetője

A kezdeményezés hatóköre évről-évre szélesedik, így teremtve meg nemcsak a dél-alföldi régió, hanem az egész ország fejlődésének a lehetőségét oly módon, hogy ez eddig példátlan, magas színvonalú és sikeres képzési modellt honosít meg.

Marinov Aniella

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további olyan hírekről értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék rajongók Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.deltaakademia.hu

Legutolsó szerkesztés: 2015-03-11