Ovi-Foci Alapítvány pályaátadó Budakalászon

Fontos mérföldkőhöz érkezett az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány: Újpesten átadták a várva várt 100. Pályát. A multifunkcionális pályák építése tovább folytatódik; egy hónap múlva már a 150. Pályán futkorázhatnak a legkisebbek!

Az Alapítvány immáron ötödik éve dolgozik azon, hogy országszerte létesüljenek biztonságos, speciális méretű sportpályák, melyek a kicsik mozgásigényét száz százalékban kielégítik. „2011-ben, amikor elindítottuk az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványt Buzánszky Jenővel, akkor azt gondoltuk, ha néhány pályát át tudunk adni egy évben, már akkor hatalmas nagy dolgot hoztunk létre” – árulta el dr. Molnár Andrea, az Alapítvány elnöke. A TAO támogatási rendszernek köszönhetően azonban ezt messzemenőleg túlszárnyalták.

Május 27-én az újpesti Kertvárosi Tagóvodában különleges pályaavató ünnepség keretén belül a 100. Ovi-Foci Pályát adták át. Ezzel Újpesten egyébként már a 12. Pályát vehették birtokba az apróságok – nem hiába lett Újpest idén zsinórban harmadik éve a legsportosabb városrész.

specialis-odafigyeles-ovodas-korban

A cél: a gyerekek minél fiatalabban megszeressék a sportot

Dr. Molnár Andrea az újpesti ünnepségen elmondta: a multifunkcionális pálya mellé felszerelést és képzést is biztosítanak az óvodapedagógusok számára. A jogi oltalom alatt álló Ovi-Foci Pálya és a hozzá kapcsolódó oktatási program egyaránt unikálisnak mondható; a kettő egységeként a Program a kicsik számára nem csak teret ad a mozgásnak, de fejleszti is azt, mindezt abban a korban, amikor a mozgás fejlődése a legmeghatározóbb.

Jánosi Balázs, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője az ünnepségen ismertette: a cél, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban megszeressék a sportot. „Kiemelt cél, hogy az utánpótlás korúak is megismerkedjenek a sportágakkal, és ezáltal egy olyan tömegbázis jöjjön létre, amely később a versenysportnak lehet az alapja” – tette hozzá.

ovi-foci-palya-nyiregyhaza

Jövőre indul az Ovi-Kézi Program

A magyar innováció – komplex jellegének köszönhetően – nem csak a foci, de a kosárlabda, a röplabda, a tenisz, a kézilabda, a lábtenisz és a tollaslabda megismerérése is lehetőséget ad. Az öt kiemelt látványcsapatsport közül tehát hármat már az óvodában is kipróbálhatnak az apróságok.

Válogatott kézilabdázónk, Tóth Tímea vezetésével jövőre az Ovi-Kézi Program is elindul. Ám a Pályák építése addig is folytatódik: egy hónap múlva már a 150. Pálya átadása várható.

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további társadalmilag fontos szervezetekről értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék Online Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.ovi-foci.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/ovifociovisport

Legutolsó szerkesztés: 2016-05-31