Szöllősi Györgyi

Magyar vízilabda, hologram, Aranycsapat, 4D Anatomy, Magyar Vándor, művér… az V. Országimázs Konferencia középpontjában a magyar sport és tudomány!

Vajon milyen kép él hazánkról a külföldiek fejében? Mely turisztikai ágazatok sikeresek? Hogyan lehetne ezeket továbbfejleszteni? Az országimázs legfontosabb kérdéseinek megvitatására ad lehetőséget az Antall József Tudásközpont Országimázs konferenciasorozata, mely célja, hogy párbeszédet kezdeményezzen a hazánk országimázsát formáló döntéshozók, szakemberek és üzletemberek között.

Március 5-én az immáron ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Országimázs Konferencia fókuszába ezúttal a sport és tudomány területén elért eredményeink kerülnek; a vitaindító rendezvény helyszínéül a Bálna Budapest szolgál.

Felújított fotó az Aranycsapatról.  Álló sor:  Lóránt Gyula, Buzánszky Jenő, Hidegkuti Nándor, Kocsis Sándor,  Zakariás József, Czibor Zoltán, Bozsik József, Budai II László  Guggolnak:  Lantos Mihály, Puskás Ferenc, Grosics Gyula Fotó: Magyar Fotóarchívum

Felújított fotó az Aranycsapatról.
Álló sor:
Lóránt Gyula, Buzánszky Jenő, Hidegkuti Nándor, Kocsis Sándor,
Zakariás József, Czibor Zoltán, Bozsik József, Budai II László
Guggolnak:
Lantos Mihály, Puskás Ferenc, Grosics Gyula
Fotó: Magyar Fotóarchívum

Puszta, gulyás, Puskás…és még mi minden!

Az Antall József Tudásközpont 2012-ben indította útjára az Országimázs konferenciasorozatot, amely eddig két év alatt négy alkalommal biztosított lehetőséget az országimázs legfontosabb kérdéseinek megvitatására.

A sort a „Made in Hungary” címet viselő konferencia nyitotta, mégpedig a turisztikai országimázs, a magyar gasztrokultúra, valamint az elfeledett magyar borok témakörei köré szerveződő kérdésekkel. A második konferencia központi témája már az egészség- és a kulturális turizmus volt. A főváros megítélésével foglalkozott behatóbban a harmadik rendezvény, míg a Pécsett rendezett IV. Országimázs Konferencia a vidékfejlesztés és a falusi turizmus fontos szerepére hívta fel a figyelmet.

A különleges folyadék állati vagy emberi vérből készül, de az oxigén szállításáért felelős hemoglobint titkos és már nemzetközileg is szabadalmaztatott módszerrel "újracsomagolják". Fotó: Dr. Horváth István kutatóorvos, biológus

A különleges folyadék állati vagy emberi vérből készül, de az oxigén szállításáért felelős hemoglobint titkos és már nemzetközileg is szabadalmaztatott módszerrel “újracsomagolják”. Fotó: Dr. Horváth István kutatóorvos, biológus

A tudomány és a sport: határokon átívelő területek

Ám az országimázsról szóló diskurzusban eddig kevésbé hangsúlyosan jelentek meg azok az eredmények, amelyeket a magyar sportolók, kutatók értek el, holott a tudomány és a sport határokon átívelő területek. Már csak emiatt is érdemes feltérképezni, mely sporteredményeinkre, rendezvényeinkre, és mely tudományos kezdeményezéseinkre lehetünk még büszkék a legismertebbeken kívül.

Ennek kíván teret biztosítani a március 5-én az V. Országimázs Konferencia, melynek célja, hogy párbeszédet kezdeményezzen az egyes területek szakmai és civil képviselői, valamint az egyetemi hallgatók között arról, hogy a sportban és a tudományban elért eredmények miként járulnak hozzá Magyarország pozitív megítéléséhez és versenyképesebbé válásához; illetve, hogy milyen lépésekre lenne még szükség a további fejlődéshez.

orszagimazs-konferencia-2015-balna-budapest

Ingyenes, de regisztrációhoz kötött

A rendezvényt két kísérő program is színesíti. Fiatal, magyar pályakezdő tervezők mutatják be az Országimázs Konferenciára készült, egyedi ruhakollekcióikat. Továbbá kiadásra és bemutatásra kerül a kimondottan fiataloknak szánt, angol nyelvű USE-IT Budapest térkép.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Tudásközpont honlapján lehet, ahol a konferencia programja is megtalálható. Bővebb információ a rendezvény Facebook-oldalán: a facebook.com/orszagimazs címen, vagy az esemény oldalon érhető el.

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további hírekről értesülni, akikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék rajongók Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.ajtk.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/orszagimazs

Legutolsó szerkesztés: 2015-03-05