Vörös Ákos +36 30 224 8330

Az egész ország megrendült: év elején elhunyt az Aranycsapat utolsó tagja, a Nemzet Sportolója, Buzánszky Jenő. Halálával végleg lezárult egy korszak, ám a Jenő bácsi által létrehozott Ovi-Foci Alapítvánnyal szellemi öröksége tovább él: a sport szeretetébe és a felnövekvő generációba vetett hite.

Jenő bácsi sosem a múltba nézett, mindig a jövővel foglalkozott, a gyermekek és a magyar sport jövőjét tartotta szem előtt. Felelősnek érezte magát a magyar sport utánpótlásáért; alapítóként már a kezdetektől az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány céljai mellett állt.

Az általa lefektetett alapok a lehető legjobb kezekbe kerülnek. Fia, ifjabb Buzánszky Jenő elvállalta, hogy édesapja szellemi örökét továbbviszi az Alapítványnál, a szükséges jogi lépések megtétele után ő lesz az alapítói jogok gyakorlója. Az Alapítvány tehát folytatja megkezdett munkáját, melynek célja nem más, mint a társadalom legfiatalabb tagjainak biztosítani az örömteli sportolást.

Vörös Ákos +36 30 224 8330

Mozgalmas év volt

Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány immáron ötödik éve dolgozik azon, hogy országszerte létesüljenek olyan biztonságos, kisméretű multifunkcionális sportpályák, melyek a kicsik mozgásigényét száz százalékban kielégítik. Az elmúlt év különösen mozgalmasnak ígérkezett: „A 2013/14-es TAO évben 61 pályát tűztünk ki célul. Az első évben 33 pályát építettünk, a második évben pedig 41-et” – összegzi dr. Molnár Andrea, az Alapítvány elnöke.

Az Alapítvány legfőbb bevételi forrását a társasági adó teszi ki, így a 2014-es évben is a sportpályák építéséhez szükséges TAO felajánlások összegyűjtése volt első körben a feladat. A támogatásoknak köszönhetően egyre több település óvodáiban élvezhetik a kicsik a felszabadult mozgás örömét: a tavalyi évben a főváros mellett többet között Pécsett, Alsózsolcán, Velencén, Balatonfüreden és Nyíregyházán és Hatvanban gyarapodott a Pályák száma.

ovi-foci-palyaatado-nyiregyhaza-2014

Még több pálya, még több mozgás

A 2015-ös év sem ígérkezik kevésbé mozgalmasnak. „Az idei évet a 90. Pálya átadásával kezdjük, a nyár közepéig pedig a 140. Pályát szeretnénk átadni” – mondta el dr. Molnár Andrea.

Folytatódik tehát a pályaépítés és a TAO-gyűjtés egyaránt. „Szerencsére az új törvénymódosítás értelmében lehetőségünk van az évközbeni TAO feltöltésre is, ami azt jelenti, hogy a cégek az adóelőleg terhére is tudnak most már pénzt utalni az Alapítványnak. Reméljük, ez a munkánkat sokkal gördülékenyebbé fogja tenni” – tette hozzá az Alapítvány elnöke.

MTRO

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további társadalmilag fontos szervezetekről értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék rajongók Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.ovi-foci.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/ovifociovisport

Legutolsó szerkesztés: 2015-03-06