junior-expo-2014-sajtotajekoztato

Immár ötödik alkalommal rendezik meg 2014. március 7-én és 8-án a Junior Expót, amely a 35 évesnél fiatalabb vállalkozók bemutatkozására ad lehetőséget Egerben.

A kiállítást szervező Agria Universitas Egyesület 2007-ben alakult pártoktól, politikai intézményektől független szervezetként. Meggyőződésük, hogy polgárnak lenni nem rangot, hanem magatartást jelent a 21. század modern társadalmában: tájékozottságot, kötelességérzetet, hovatartozást és felelős értékválasztást. Ennek megfelelően a szervezet elsődleges célja a párbeszéd erősítése a közéletben, közéleti személyek képzése, illetve network építés a gazdasági, politikai, szociális és kulturális szférák között.

Katalizátor és életben tartó

Tevékenységünk sokrétű: működtetik az Agria Közéleti Akadémiát, tudományos kutatásokat végeznek, tanulmányutakat, konferenciákat szerveznek, amelyhez kapcsolódóan tanulmánykötetet jelentetünk meg. Fontosnak tartják a tehetséggondozást, ezért tanulmányi versenyeket rendeznek a középiskolások és a felsőoktatási hallgatók számára is. 2010-ben a választásokhoz kapcsolódóan megszervezték a Választási Etikai Kódex „kampányt”, amelynek célja a választások tisztaságának őrzése volt. 2011-től egy Svájci Központot is működtettetnek, amelyben könyvtár is található. Minden évben kiemelkedő esemény a Junior Expo is.

A 2013-as kiállítás egyik résztvevőjének standja

A 2013-as kiállítás egyik résztvevőjének standja

Junior Expo – immár az ötödik

A jövő tudásból és tehetségből épül. Ez a felismerés a forrása annak a gondolatnak, amelyből a Junior Expo született. A jövő pedig a fiataloké – ehhez azonban tenni akarás, szorgalom és alázat is kell. A Junior Expo egy olyan kezdeményezés, amely fiataloktól származik, a fiatalokért kíván tenni, de nemcsak a fiatalokról, hanem mindannyiunkról szól.

2010-ben rendezték meg első alkalommal a Junior Expót, melyre a vállalkozók az Észak-Magyarországi régió területéről érkeztek. A második Junior Expo 2011-ben már országos rendezvény volt. Az V. Junior Expo a Kárpát Régió Üzleti Hálózat társszervezésének köszönhetően várja a határon túli fiatal vállalkozók jelentkezését is.

A vállalkozók Egerben, az Agria Park kiállító termeiben kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, a megjelenés formája szabadon választható (termékbemutató, powerpoint előadás, kiállítás a standnál, stb.). A résztvevő kiállítóknak 2×2 méteres standot biztosítanak, amit tetszőlegesen használhatnak ki. Gondoskodnak a rendezvény országos szintű meghirdetéséről, reklámozásáról (a vállalkozások megjelenési lehetőséget kapnak a programfüzetben is).

Az idei év kiemelt témái: a megváltozott munkaképességű alkalmazottakat foglalkoztató vállalkozások szakmai kiállítása, Staféta-program, valamint a nők szerepe a vállalkozásban. Kapcsolódó rendezvényeik: tanácsadás (pályázatok, hitelek, adózás, könyvelés, PR, marketing), szórakoztató és kulturális programok, gyermekprogramok.

EcoBaby lett az Év Anyavállalata 2013 verseny, kezdő vállalkozások szakmai díjazottja

EcoBaby lett az Év Anyavállalata 2013 verseny, kezdő vállalkozások szakmai díjazottja

Expo-díjazott magyar vállalkozások

A kiállítás látogatói mellett minden alkalommal szakmai zsűri minősítette a vállalkozásokat, illetve azok kiállításon való megjelenését. A legsikeresebb vállalkozói értékes díjazásban részesülnek, médiamegjelenési felületeket, képzési programcsomagokat ajánlanak fel számukra. Mindemellett tanulmányúton való részvétel lehetőségét is biztosítottak. A 2013-as győztes, a baba-mama marketinggel foglalkozó Promobox Kft. vezetője, Fejérdy Zsófia Kínában mutathatta be szolgáltatását. A 2. helyezett az ipari automatizálással foglalkozó (aki 2012-ben I. helyezett volt) NKR Company lett, fiatal képviselői, Kiss Norbert és Kiss Richárd brüsszeli tanulmányutat nyertek, míg a 3. helyet az intelligens energiatakarékos házrendszert bemutató Mezei Airconditional Kft. szerezte meg, vezetője, Mezei Sándor Bécsbe utazhatott nyereményként.

MTRO

Az MTRO.hu különdíját Bizsók Vajk, a Bizsók Hangsugárzó Manufaktúra vezetője vehette át.

Az MTRO.hu különdíját Bizsók Vajk, a Bizsók Hangsugárzó Manufaktúra vezetője vehette át.

Kapcsolódó oldal: www.juniorexpo.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/Junior.Expo

Legutolsó szerkesztés: 2014-02-03