ovi-kezi-program-toth-andreaval-2015

Egyre több sportág fedezi fel az Ovi-Foci Pályák és a hozzá kapcsolódó oktatási Program adta lehetőségeket: jövőre indul az Ovi-Kézi Program, mégpedig Tóth Tímea olimpiai negyedik, vb ezüstérmes kézilabdázónk gondozásában – de készülőben van az Ovi-Tollas, az Ovi-Tenisz és az Ovi-Eséstan is.

A 2011 óta országszerte létesülő Ovi-Foci Pályák csak nevükben focipályák, hiszen már a kezdetektől multifunkcionális pályaként üzemelnek. „Amellett, hogy a kapu mérete alkalmas kézilabdázásra, kosárlabdapalánk és felezőháló is tartozik a pályához, amivel teniszezni, lábteniszezni, röplabdázni és tollasozni is lehet” – árulta el az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke, dr. Molnár Andrea.

Így nem meglepő, hogy egyre több sportág fedezi fel az Alapítványt, és azt a lehetőséget, amely az Alapítvány Ovi-Sport Programjában rejlik. Ilyen megkeresés volt Tóth Tímea volt válogatott kézilabdázónk is, aki a következő évtől az Ovi-Kézi Programért lesz felelős.

toth-timea-volt-valogatott-kezilabdazo

„Életem egyik legjobb döntése volt”

A korábban NB1/B-s junior csapattal büszkélkedhető Tóth Tímeában edzői pályafutása során fogalmazódott meg igazán, hogy óvodásokkal szeretne foglalkozni és óvodai programot csinálni. Megkeresését az Ovi-Foci Alapítvány nagy örömmel fogadta, hisz a több sportághoz is alkalmas Pályák számának növelése mellett képzési és oktatási programjuk bővítése is kiemelt cél.

„Azért tetszett meg az Alapítvány munkája, mert kifejezetten a professzionális mozgásfejlesztés a cél. Az anyagomat is úgy próbálom összeállítani, hogy inkább játékok legyenek benne: fogolyjátékok, labdajátékok, de van benne pár olyan gyakorlat is, amely a helyes mozdulat berögződésére irányul, mint például hogy hogyan kell kiemelni a labdát a lövőmozdulatokhoz” – árulta el Tímea, aki nagy lelkesedéssel várja a kihívásokkal teli munkát.

„Az én feladatom, hogy azt a tudás, tapasztalatot, amire a pályán szert tettem, vagy amivel találkoztam már akár az eszközhasználat terén, azt át tudjam adni, és bármilyen kérdéssel fordulhassanak hozzám majd a közeljövőben” – tette hozzá.

sportag-specifikus-oktatas-az-ovi-sport-programban

Sportágspecifikus testnevelés az óvodásoknak

Az Alapítvány a megépülő Pályákhoz biztosított képzéssel és oktatási programmal együtt egy teljes programot valósít meg az óvodákban, amelynek a lényege az intézményi kereteken belül megvalósuló sportágspecifikus testnevelés.

Az Ovi-Kézi mellett készülőben van az Ovi-Tollas, az Ovi-Eséstan, illetve Schmidt Petra jóvoltából elkészült egy könyv az Ovi-Tenisz Programot illetően is, így egyre bővül azon sportágak köre, melyekkel a gyerkőcök már óvodás korban szakszerű keretek között ismerkedhetnek meg.

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további társadalmilag fontos szervezetekről értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék rajongók Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.ovi-foci.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/ovifociovisport

Legutolsó szerkesztés: 2015-12-15