Étel

skanzen_lekvarok_uvegben

Tartósan az egészségért! – Természetes tartósítás otthon

Adalékanyagok, ízfokozók, emulgeálók, stabilizátorok, aromák. Ismerősen csengő szavak, de vajon egészségünkre gyakorolt hatásuk is ismeretes? Jó, ha tudjuk, hogy a vegyszeres tartósítás kockázata lehet például az étvágynövekedés, az allergia kialakulása […]

skanzen_tesztaetel_keszites

Kenyerek, tészták, rétesek, gombócok – Újra sztárok a hazai konyhákban is a hagyományos magyar tészta és gabonaételek

Mostanában újra visszatalálunk a gyökereinkhez, az igazi és hamisítatlan hazai ízekhez: nagy népszerűségnek örvendenek a házi készítésű, vagy házias jellegű kenyerek, tészták, langallók. Gondoljunk csak a parasztkenyérre, a rétesre, a […]

tokaji-borecet-manufaktura-termekei

A Michelin-csillagos séfek is a magyart választották – Tokaji Borecet Manufaktúra

A világszerte nagy múltra visszatekintő házi ecetkészítés hagyománya a magyar konyhákból a XX. században tűnt el, ezzel pedig a zamatos bor- és gyümölcsecet tömegfogyasztása is megszűnt. A különleges ecetek azonban […]

senior-es-meta-geszti-esztivel

Geszti Eszti világot lát – Hódító úton a magyar gesztenye rudik

A gesztenye jó, a gesztenye finom, a gesztenye egészséges. És a világon sehol máshol nem készítik úgy, mint nálunk. Ezért Gesztenye Marci és Geszti Eszti is itt születhetett meg, itt […]

chocome_rafinee

Angyalföldi csokimennyország – Új chocoMe csokoládéüzem

Ibolyás vagy chilis, levendulás vagy fahéjas, törökmogyorós, esetleg aranypelyhes, gumimacis, vagy akár rózsaszirmos, szerecsendiós, rózsaborsos. Nem cukorka vagy keksz, hanem csokoládé… Isteni ízkavalkád. ChocoMe nekünk, nekik, nektek, mindenkinek kedve és […]

Zománcos csendélet csűrajtóval

Gasztronómiai útvonal a Kárpátok mentén

Gasztroturizmus négy országon keresztül. A Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 projekt pénzügyi támogatásával 2012 áprilisában kezdődött a Kárpáti Gasztronómiai Örökség Hálózat elnevezésű terv megvalósítása. A program 5 területet […]

kockas-turorud-csaladi-csomagolas

A túró és a csokoládé, ahogy mi szeretjük: a Kockás

Az megvan, amikor még hétfőn nem volt tévéadás, ellenben az utcákon még jártak lovaskocsik, Tisza cipőben rúgtuk a port, Hahotát olvastunk és…? És igen, mindennek más íze volt. Olyan valódi. […]

Cserpes termékek

Álmokból édes valóság – Cserpes Sajtműhely

Jó érzés magyar családi sikertörténetekről hallani. Ilyen az 1991-ben indult Cserpes Sajtműhely története is, amely mára már évi 1,5 milliárd forintos forgalmat lebonyolító, példaértékű magyar vállalkozássá nőtte ki magát. A […]

Fotó: Székely Ágnes

Vakarék, töki pompos, langalló – A kenyérlángos új élete

Amíg az olaszoknak ott a pizza, nekünk is megvan a saját hungarikum lepény-étkünk: a töki pompos. A magyar gasztronómiai különlegesség ugyan sokáig feledésbe merült, de mára ismét divatba jött és […]

Mosolyognak a pékáruk, Fotó:Nagyillés Szilárd

A régmúlt íze – Numan Pékség

Kakóscsiga? Sós kifli? Fonott kalács? Lekváros bukta vagy túrós táska? Esetleg sajtos pogácsa vagy tepertős, netán krumplis? Ízes levél? Briós? Diós búrkifli? Mákos patkó? Melyik a régmúlt íze? Nálunk mindegyik […]

(20 találat)