szemelyre.szabott.varosnezes.budapestunderguide2

A budapestUNDERGUIDE szervezet azzal a céllal jött létre és működik, hogy Budapestet népszerűsítse, mind a külföldi, mind pedig a hazai közönség körében. A legfontosabb küldetése, hogy városfelfedező sétákon és rendezvényeken keresztül megismertesse a fővárost, annak minden apró és óriási csodáival együtt.

Magyar Vilma és Maróthy Judit 2005-ben alapította a céget. Az akkor húszas éveikben járó lányok aktív budapesti fiatalként kívülről fújták a város minden szegletét, szerettek jókat enni, kiállításokra járni, hajnalig bulizni, titkos helyeket felfedezni, új embereket megismerni, beszélgetni. Mindketten fontosnak tartották, hogy tegyenek a városért, amelyben élnek, ezért elhatározták , hogy olyan szervezetet alapítanak, mellyel népszerűsíthetik és megmutathatják másoknak is szeretett fővárosunkat.

A kezdetben két fős csapat az évek során folyamatosan bővült Budapestet és Magyarországot imádó tehetséges és lelkes fiatalokkal, így egyre többen és többen hirdetik együtt fővárosunk sokszínűségét.

budapest.underguide.csapat

Személyre szabott Budapest

A Budapest Underguide által kínált személyre szabott túrák lehetővé teszik, hogy sokoldalú fővárosunknak mindenki azt az oldalát fedezhesse fel, amelyre a leginkább kíváncsi; mindemellett persze akarva-akaratlanul is szembesülve azzal a ténnyel, hogy Budapest bizony több mint gondolnánk.

„Az UNDERGUIDE-dal külföldi vendégeinknek, partnereinknek szeretnénk megmutatni, hogy ez a város felveszi a harcot bármelyik másik várossal a világon, mint turisztikai, rendezvény- és konferenciahelyszín egyaránt. Hazai vendégeinknél és partnereiknél pedig arra törekszünk, hogy rávilágítsunk arra, hogy Budapest mennyi újabb és újabb lehetőséget rejt magában.

Egyéni vendégeinknél a hangsúlyt a főbb nevezetességek mögött megbúvó gyönyörű épületekre, történetekre, programokra és látnivalókra helyezzük, céges rendezvényeknél pedig professzionálisan kivitelezett rendezvény megvalósítása a cél kreatív ötletekkel, és magával a várossal mint csodálatos díszlet, néha háttér-, sokszor főszereplő.”

budapestunderguide.varosnezes.szentendren

Interaktív városfelfedező séták

Budapest alapos ismeretének és a várossal való folyamatos, intenzív kapcsolatuknak köszönhetően a tagok olyan megoldások sokaságával rukkolnak elő, melyekre más talán gondolni sem mer. A személyre szabott szolgáltatás lényegéből pedig adódik, hogy a sétákat érdeklődési körünkhöz kapcsoltan kérhetjük.

Ha a kortárs művészet érdekel minket, ha evés közben szeretünk új dolgokat tanulni, ha az építészet szerelmesei vagyunk vagy csak fröccsöznénk egy jót, a rengeteg lelkes idegenvezető közül az kalauzol majd minket, aki a leginkább passzol hozzánk. Így az édesszájúaknak például olyan városfelfedező sétában lehet részük, mely során a legfinomabb magyar desszertekkel ismerkedhetnek meg a legkülönlegesebb cukrászdákban, miközben a kapcsolódó városi legendákat is megismerhetik.

Fotó: Süveg Áron

Fotó: Süveg Áron

A külföldi vendégek kedvencei

A külföldi turisták körében nagy népszerűségnek örvend a Go Local! Delicatessen Túra, ahol a magyar konyha remekein keresztül mutatják be a várost a pesti underguide-ok. Természetesen itt is személyre szabottan történik a helyszínek , illetve ételtípusok választása, hisz van, aki vegetáriánus, van, aki már alig várja a kolbászozást, és van, aki édességeket kóstolna szívesebben.

A Go Local! Városfelfedező Séta során a vendégek idegenvezetőjük társaságában, a turista csapásokról letérve fedezhetik fel a „színfalak mögötti Budapestet”, olyan helyeket, melyeket a helyiek a legjobban szeretnek: kis művészeti negyedek, éttermek és kocsmák, vásárcsarnokok, design boltok, hangulatos utcák, eldugott épületek, titkos kertek, mindeközben érinthetik az olyan főbb nevezetességeket, melyeket nem szabad kihagyni, ha az ember Budapestre látogat.

interaktiv.varosfelfedezo.seta.budapestunderguide

A hazai vendégi kedvencei

A kalandvágyó helyiek egyik nagy favoritja a Lélek élményei túra, amely során Budapest titkos helyeit fedezhetik fel a jelentkezők. A túra során érintenek olyan épületeket, építmények is, amelyek mellett minden nap elmegyünk, viszont sosem tudtuk, milyen titkot rejtenek belül; milyen elsétálni alattuk, milyen a kilátás a tetejükről, milyen legenda fűződik hozzájuk.

A Kortárs művészet és design túra egyedi ajándékok beszerzésére is alkalmas. A sétán számtalan izgalmas felfedezni valóval találkoznak a vendégek, street art, tűzfalfestmények, feltörekvő képzőművészek alkotásai, hazai ékszerdesign, galériácskák, romkocsmák, szecessziós szépségek, kisboltok és a nagyvilági örökség részei. A túra alatt az érdeklődők több galériába is betérnek, ahol az ott dolgozó alkotókkal is megismerkedhetnek.

james.bond.tematikus.vacsora.budapestunderguide

A legnépszerűbb csapatépítő program

Gyilkos vacsora. A vendégek egy olyan különleges estére hivatalosak, ahol a kellemes közös vacsora mellett a világ legjobb nyomozóivá válhatnak. Az este elején tudomást szereznek egy bűntényről, megkapják az első bűnjeleket és kezdetét veheti a nyomozás. A feladat, hogy az elrejtett nyomok megtalálásával, rejtett összefüggések kibogozásával megoldják a bűntényt, leleplezzék a gaztevőt.

A legnépszerűbb kreatív rendezvény

All in! kaszinó parti, ami lehet akár egy elegáns estély egy belvárosi romkocsmában, vagy szeszcsempész maffiózók bűnbarlangja egy luxusszállodában… A tökéletesen berendezett helyszín, „a felkészült személyzet, a kellemes vacsora és a száraz pezsgő garantáltan kirángat minket a mindennapokból.”

Magyar Termék Online

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további magyar márkákról értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék rajongók Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.underguide.com/magyaroknak
Facebook oldal: www.facebook.com/bp.underguide

Legutolsó szerkesztés: 2016-03-14