cserpes_tejivo_deak_ter

A frissen sült péksütemények mesés illata, a gőzölgő kakaó látványa sokunk gyengéje. Hisz mi lehet jobb egy szép reggel, mint az otthont idéző ízek forgatagában egy kellemes beszélgetés…?

Vannak, akik számára mára már ismeretlen fogalom a Tejivó jelentése, míg másoknak a gyermekkor legszebb rituáléit hozza elő az emlékeik közül. Tejeskávé, rongyoskifli, túróstáska, melegszendvics… A Tejivó bizony intézmény volt. Hófehér mennyország a termelői, magas színvonalú tejtermékek kedvelőinek. És a Tejivó a felgyorsult fogyasztói igények térhódításával együtt halt ki. Legalábbis egy ideig úgy tűnt. Ám a gondos újrafelfedezőknek hála, most mégis reneszánszát éli – sokunk örömére.

Fotó: Neszeszer

Fotó: Neszeszer

Elhivatott nosztalgia

A budapesti belváros szívében, a legnagyobb forgalomban szerényen meghúzódó Tejivó gazdája, a Cserpes Sajtműhely eddig is elhivatottan képviselte az egészséges életmódot, a tartósítószer és mesterséges anyagok nélküli valódi ízeket. Ennek jegyében nyitotta meg budapesti tejivóját is, ahol igazi nosztalgiaélmény fogad minket modern köntösben. Reggel friss péksüteményekkel és italokkal, délben hideg és meleg szendvicsekkel, salátákkal, ellenállhatatlan édességekkel és szolid árakkal vár mindenkit a Cserpes Tejivó egészen este 10-ig. Nem szándékos a fricska, mégis talán irányt mutató, hogy ez a csodálatos és működősképes múltidézés a Deák téri McDonald’s szomszédságában történik.

Székely Ágnes

cserpes_tejivoban_kaphato_etelek_italok

Kapcsolódó oldal: www.cserpestejivo.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/cserpestejiv
Térkép: www.magyartermekonline.hu/helyszinek/cserpes-tejivo

Legutolsó szerkesztés: 2013-11-27