Kásásék a mesterek között is világbajnokok!

1 éve

Kásásék a mesterek között is világbajnokok!

A háromszoros, kétszeres és egyszeres olimpiai bajnokok alkotta magyar férfi vízilabdacsapat szerezte meg az első helyet a budapesti masters vizes világbajnokságon a 40 év felettiek kategóriájában.

Az egykori sikerkapitány, Kemény Dénes irányította, Millennium néven szereplő gárda a vasárnap esti döntőben orosz riválist vert 16-3-ra a teltházas margitszigeti Hajós Uszodában, így mind az öt meccsét megnyerve lett világbajnok.

A gyõztes Millennium játékosai a masters korosztályú vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján a 40+-os korcsoport eredményhirdetésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Fotó: Czagány Balázs / MTI

A gyõztes Millennium játékosai a masters korosztályú vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján a 40+-os korcsoport eredményhirdetésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.
Fotó: Czagány Balázs / MTI

A magyar együttesből a hat háromszoros olimpiai bajnok közül Biros Péter volt a legeredményesebb, aki többször is betalált a szentpéteváriak kapujába.

A gyõztes magyar Budakalász SC játékosai a masters korosztályú vizes világbajnokság nõi vízilabdatornája 30 év felettiek kategóriájának eredményhirdetésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában Fotó: Czagány Balázs

A gyõztes magyar Budakalász SC játékosai a masters korosztályú vizes világbajnokság nõi vízilabdatornája 30 év felettiek kategóriájának eredményhirdetésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában
Fotó: Czagány Balázs / MTI

A nőknél a 30 év felettiek kategóriájában is magyar siker született: az 1994-es római vb-n aranyérmes válogatott több tagját, így a kétszeres vb-győztes Stieber Mercédeszt is felvonultató együttes diadalmaskodott.

MTI

Ha ez a tartalom számodra érdekes volt és szeretnél további olyan hírekről értesülni, melyekről máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz te is a Magyar Termék Online Facebook oldalához.