vardai_peter_flexi_szek

Várdai Péter dizájner ülőalkalmatosságain a kényelem érzete megduplázódik sőt triplázódik. A MOME-n végzett formatervező a londoni Design Week Tent London kiállításán már bemutatta egyedi bútorait, és szeptember 28-tól Magyarországon először a budapesti Design Hét keretében október 6-ig ki is lesznek állítva, ahol bárki belehuppanhat, ringatózhat és pihenhet a többfunkciós darabokon.

Minden formatervező álma, hogy egyszer fizikai testet öltsenek az addig fejben, papíron, vázlatokon létező ötletei. Várdai Péter 2009-ben tervezte meg többfunkciós pihenőbútorát és hintaszékké alakítható foteljét. Péter sokat dolgozott a terveken, és négy év elteltével a munka meghozta gyümölcsét; kilépve a virtualitásból már termékként lépnek a nagyközönség elé. Vasárnapig a Benczúr utca 2. alatt található Gallery 567-ben lehet megtalálni Péter átváltozó bútorait.

Transzformerek házban és házon kívül

A Péter által tervezett pihenőbútor legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy mivel könnyen felveszi az éppen benne fekvő alakját a henger alakú elemekből álló ülőfelületnek köszönhetően, könnyebb elhelyezkedni rajta. Bármilyen pozícióba is kucorodik használója, alkalmazkodik hozzá a bútor. A jól szellőző tárgy másik óriási előnye, hogy alumíniumból készült a váza, ennélfogva könnyű a mozgatása. Egyedülállósága abban rejlik, hogy kül- és beltéri használatra egyaránt kiváló, hiszen napozóággyá ugyanúgy alakítható, mint székké, hintaszékké, sőt a szék ülőfelülete földre fektetve matracként is funkcionálhat.

Transzformer szék működése

Transzformer szék működése

Péter másik kényelmes alkotása a hintaszékké alakítható fotel. Könnyen átformálható egyikből a másik, csak győzzük eldönteni, melyik funkcióját használjuk szívesebben. A bútor váza erős, karbon anyagból készült, így nyitottá válhatott a kerete, ami pedig lebegő érzést biztosít a benne ülőnek. A légiesen könnyű, élénk színekben pompázó szék ülőfelülete gumikötelekből készült, így rugalmasan kényelmessé válik a hintaszékben avagy fotelben töltött idő.

Péter által tervezett hajó a Borgiák című sorozatba

Péter által tervezett hajó a Borgiák című sorozatba

Járművek és színészek közt

A 27 éves Péter nem csak átalakítható bútorok tervezésével foglalkozik; a többek között Magyarországon forgatott The Borgias című filmsorozat 2. és 3. évadában illetve a Dracula című amerikai filmsorozatban is szerepet vállalt már. Igaz, nem színészként, hanem a sorozatban szereplő berendezési tárgyak és kellékek megtervezéséért és legyártatásáért felelt. Ezenkívül Péter már tervezett több autót, és elképzelte a jövő autóbuszát is, hiszen az egyetem utolsó 3 évét autótervezéssel (is) töltötte. Vajon mivel lepi meg legközelebb a nagyközönséget?

Kalácska Nóra

YouTube előnézeti kép

Kapcsolódó oldal: www.vardai-design.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/vardaidesign

Legutolsó szerkesztés: 2017-04-08