Fatér Mária

Az Mlamp-et 2009 őszén alapította Fatér Mária. Vállalkozása viharos gyorsasággal fejlődött, ami részben köszönhető volt a nagy hazai és nemzetközi érdeklődésnek, de főleg különlegesen kreatív, egyedi kialakítású, olvasó-, asztali- és állólámpáinak, csillárjainak.

Fatér Mária kezei között a múltban nagy becsben tartott, hagyományos formavilágú kannák, tálak, tányérok és csészék új értelmet nyernek, új életet kapnak. Az megváltozott funkcióhoz kapcsolódó kreatív és átgondolt terméktervezés által csökkennek az egy adott termék teljes életciklusa alatt fellépő negatív környezeti hatások is. Az érdeklődők figyelmét hamar felkeltették a többnyire porcelán és üveg alapanyagokból készített megismételhetetlen használati tárgyak, így készült már lámpa termoszból, gumicsizmából, de háztartási kekszből is. Az Mlamp izgalmas alternatívát kínál a megszokott tucat-termékekkel szemben. A magas fokú esztétikai elvárások mellett minden darab – a kis asztalilámpa, a konyhai és az állólámpa egyaránt – profi technikával készül, és díszítő szerepén túl használati tárgyként is tökéletesen funkcionál.

A Justus Lipsius palotába készült állólámpák, melyek jelenleg a Nemzeti Múzeumban láthatóak

Újrahasznosított emlékek, nemzetközi elismerés

A nagy érdeklődést saját üzlet megnyitása követte, így lelt 2010 októberében otthonra az Mlamp showroom & workshop a Régi Zsidónegyedben, a Dob utca 25. szám alatt. A Gozsdu Udvar egyik főbejáratától 50 méterre található bolt bemutatóteremként és műhelyként is funkcionál, illetve az Mlamp az „újrahasznosított” porcelánokból és régiségekből, valamint a jelenkor mindennapos darabjaiból (pl. tejfölös vödör) készült lámpáit is megvásárolhatják itt a betérők, de hozhatnak lámpákat is javíttatni. A hangulatos Mlamp showroomban az egyedi tervezésű lámpákon kívül válogatott régiségek és lámpa kiegészítők is kaphatóak.

Festett, dombormintás talpas kínáló, kerámia boros készlet, rojtos száda ernyőborítással

A magyar Mlamp kitartásának, kreativitásának és komoly szervezőmunkájának köszönhetően folyamatos sikereket ér el. Fatér Mária lámpái vendégeskedtek már a Brüsszelben található Európa Tanács központjaként működő Justus Lipsius palota két helyiségében is, ezek a lámpák jelenleg a Nemzeti Múzeumban láthatóak. Mária Magyarországon elnyerte „Az év designere 2010” díjat, illetve 2011. áprilisában az Mlamp volt a “Hónap designere” a WAMP-on.

Festett Zsolnay Porcelán süteményestál, mázas kerámia Miska kancsó, kerámia malacpersely és műfű. „Fonalpuli” ernyő (Gábor Vica munkája)

Festett agyag váza, Gránit Gyár csészealátét, hosszú szőrű ernyőborítással

Festett, mázas agyag és kerámia tálak, kancsók és köcsögök, kézi hímzett falvédő preparációval díszített lámpaernyővel

Kontakt: Fatér Mária, tervezés és gyártás
Telefon: +36 20 398 9026
Email: design@m-lamp.com
Kapcsolódó oldal: www.m-lamp.com
Facebook oldal: www.facebook.com/Mlamp.Hungary
Webáruház: www.mlampshop.com

Legutolsó szerkesztés: 2013-12-08