Enyedi Csaba egy vállalkozó szellemű tesztalannyal, a Hidrokumbens prototípusában
Fotó: MTVA

A 2012-es Balaton Boat kiállításon debütált Ferenczy Gábor és Enyedi Csaba ötlete, mely a BME Gép- és Terméktervezés tanszék hallgatóinak együttes munkájával jött létre. Céljuk tökéletesíteni az eddigi modellt, és a 2014-es szezonban meghódítani az állóvizeket, tengerpartokat. A magyar fejlesztésű Hidrokumbens a vízibiciklik új generációját képviseli.

Azonnal tudni lehet, ha egy Hidrokumbens ringatózik a Balaton felszínén, hiszen futurisztikus formájával vonzza a tekintetet. Hisz egy bicikli a vízen már önmagában is csábító, de egy olyan eszköz, ahol miközben a lábaddal nyomod a pedált, elsuhan melletted a táj, nyár különösen a vízpart mellett csábító. A magyar fejlesztésű Hidrokumbensben új formát ölt ez az élmény. A tavaly debütált modellel a vízibiciklizés sajátos hangulata a marad a régi, de mind a formájában, mind a meghajtásában, így a sebességében is új vízibicikli jelentős változást hoz a vízen való tekerés szerelmeseinek.

Ferenczy Gábor "A jövő hídja" rendezvényen az első prototípussal

Ferenczy Gábor “A jövő hídja” rendezvényen az első prototípussal

Aktív pihenés a hullámok hátán

A magyar Hidrokumbens bicikli elsőre szokatlan hangzású neve a rekumbens (fekvő bicikli) vízen alkalmazott változatát jelenti. A kétszemélyes vízi jármű a kényelmes tempójú, andalgós tekerés mellett lehetőséget ad az aktív pihenés egyik lehetséges alternatívájaként akár a versenyzésre is. A Hidrokumbens magyar verseny-vízibicikli ugyanis lehetővé teszi a vízen töltött idő kiterjesztését, és a sportolás egy új formáját.

emission_karbon_fekete_vizibicikli

Felturbózott vízibicikli

Vonzó kényelem és meglepő gyorsaság. Ezzel lehetne leírni a Hidrokumbens legfontosabb erősségeit. Az állítható üléseknek és az ergonomikus üléskialakításnak köszönhetően a Hidrokumbens hosszabb vízitúrák, kirándulások megtételére is alkalmas. A hátat kímélő ülések miatt akár az idősebb korosztály is bátran bevállalhat hosszabb vízitúrákat is. Az új fejlesztésű magyar vízibicikli sebességével is lekörözi a hasonló eszközöket. Sokkal hatékonyabb propellermeghajtásának és áttételeinek köszönhetően átlagos sebessége két személy bevonásával elérheti a 10-15 km/órát is. A Hidrokumbens középső testében tárolórekesz is helyet kapott, hogy hosszabb távokhoz ételt, italt, vagy ruhát is csomagolhasson a vízitúrázó. A biztonságos hajtást a csúszásgátló felületek és kapaszkodók biztosítják.

További kiegészítőkkel még kényelmesebbé tehető az utazás

További kiegészítőkkel még kényelmesebbé tehető az utazás

Új sportág születőben: magyar ötlet alapján

A Hidrokumbens verseny-vízibicikli egy újabb kaput nyithat meg a sportolni vágyók előtt. Így a vízibiciklizést nemcsak szabadidős tevékenység szinten, hanem sportverseny keretében is űzhetik a mozogásforma szerelmesei. Az alkotók ugyanis szeretnének a közeljövőben versenyeket, sporteseményeket szentelni ennek a különleges vízi járműnek. Ezért is alakult meg már 2011-ben az Első Magyar Vízibicikli Egyesület Kozmann György tiszteletbeli elnökletével. Munkájukhoz ezúton is sok sikert kívánunk és kíváncsian várjuk az első vízibicikli megmérettetést!

hidrokumbens_vizibicikli_a_magyar_tengeren

Megrendelők, befektetők, szponzorok, támogatók jelentkezését a lenti elérhetőségeken várják. Valamint bíznak benne, hogy a segítségetekkel sokakhoz eljuthat a magyar verseny-vízibicikli híre.

Kalácska Nóra

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további magyar fejlesztésekről elsőként értesülni, akikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék Online Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.hydrocumbent.com

Legutolsó szerkesztés: 2016-04-29