Paprikum limitált széria

Egyedülálló és stílusos karácsonyi meglepetést keresők figyelem! A 2012-es formatervezési és Design Management Díjak átadásán különdíjas Paprikum kapható! 2012. december 15-től megrendelhetitek tőlünk a Toronyi Péter által tervezett paprika malom alumíniumból készült limitált szériás darabjait!

A karácsonyi menük készítéséhez szinte elengedhetetlen a szegedi és a kalocsai paprika, az igazi nemzeti fűszer, amelynek a poralakban történő felhasználása szép magyar hagyomány és a világon egyedülálló gasztronómiai szokás. És hogy ezt akár otthon is elkészíthetjük? Igen!

Paprikum használat közben

Paprikum használat közben

PAPRIKUM: szertartáshoz a forma

A magyar erőspaprika fogyasztása gyakorlatilag szertartás, ami a magyar paprikagazdálkodás megerősítését segíti elő Magyarországon. A PAPRIKUM – paprika malom az a tárgy, amely egy olyan eszköz a komplex rendszeren belül, mely első pillantásra kifejezi, hogy milyen fontosak a magyar kulturális értékek és azok védelme.

toronyi_peter_paprikum_csomagolas

Hogyan varázsoljunk saját őrölt paprikát az asztalra?

Vásároljuk meg a magyar paprikát a kistermelőktől, ezzel is erősítve a magyar gazdaságot. Vegyünk szárított piros paprikát és őröljük meg mi magunknak ezzel a könnyen használható malommal, mert a szárított piros paprika zamata, ereje valamint magas C és E vitamin tartalma az őrlés folyamán szabadul fel a paprika húsából és magvaiból.

A száraz paprikát tegyük bele a PAPRIKUM-ba és rázzuk össze. A PAPRIKUM-ot megrázva ízlés szerint többé vagy kevésbé finom állagú őrleményt állíthatunk elő: néhány másodperc után már porpaprikát kapunk.

Nemzeti fűszer, magyar hagyomány

Nemzeti fűszer, magyar hagyomány

Örökíthető és ajándékba adható tradíció

A limitált szériás, exkluzív 50 darabos első kiadásból 2012. december 15-étől rendelhetnek az érdeklődők a toronyi.peter@gmail.com címen. A GIA Form Kft. és Gaszt Attila segítségével elkészült, alumíniumból előállított csodaszép és praktikus PAPRIKUM ára 20.000,-Ft+ÁFA.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen készült, a formatervező tanszéken MA diákmunkaként. A témavezető tanár Bárkányi Attila volt.

Kapcsolódó oldal: www.paprikum.eu
Facebook oldal: www.facebook.com/Paprikum
Gyártó: www.giaform.hu
Mutasd meg külföldi ismerőseidnek: What is Paprikum?

Legutolsó szerkesztés: 2013-11-18