Kálha az életbenmaradásért
Fotó: Toronyi Péter

Büszkén adunk hírt egy újabb magyar dizájnsikerről! Toronyi Péter és Kálha elnevezésű terve a 2012-es német BraunPrize nemzetközi verseny döntőjében a Special Mention elismerést kapta diák kategóriában. Gratulálunk!

A 2012-es BraunPrize versenyre 73 országból 2399 pályamunka érkezett. Ezek közül is a legjobbnak talált 50-ből emelkedett ki a magyar tervező, Toronyi Péter munkája és kapta meg a Special Mention elismerést a diák kategóriában. A díjnyertes Kálha prototípusa Budapesten is megtekinthető volt a Design Terminál kiállításán.

A Kálha darabjai

A Kálha darabjai

Letisztult forma, többfunkciós megjelenés

A tervező célja a Kálha megalkotásakor az volt, hogy segítséget nyújtson olyan rossz körülmények között élő embereknek, akik a hideg időben sokszor az életbenmaradásért küzdenek. “A Kálhára rá lehet ülni, amely így egy kellemesen meleg ülőfelületet biztosít. A felmelegedett felső ülő elemet le lehet szedni, és ágymelegítőként lehet használni. A takaró alatt pedig szorosan körül ölelve felmelegíti alvás közben az ember testét, így éjszaka segít megelőzni a kihűlést.” – mondta el munkájáról az újabb elismeréssel díjazott magyar tervező, Toronyi Péter.

Kálha ételkészítéshez

Kálha ételkészítéshez

Alacsony költségek, munka helyi mestereknek

A díjnyertes Kálha nagyon jó hőtartó képességű anyagból, samottból készül. Előállítási költsége mindössze 1000-1500 forint, amit Magyarországon és nemzetközi szinten is a helyi fazekasmesterek készítenek el, helyi alapanyagból.

Fűtött hokedli rászorulóknak Fotó: Toronyi Péter

Fűtött hokedli rászorulóknak
Fotó: Toronyi Péter

Gratulálunk Toronyi Péter és a Kálha sikeréhez! Várjuk, hogy elkezdődjön a gyártás.

Ha ez a cikk számodra érdekes volt és szeretnél további olyan magyar sikerekről értesülni, amikről talán máshol nem olvashatsz, akkor csatlakozz Te is a Magyar Termék Online Facebook oldalához.

Kapcsolódó oldal: www.toronyi.com

Legutolsó szerkesztés: 2017-01-07