Fotó: Deak Eve, smink: Boros Anett, modell: Tóth Réka

Rendhagyó ruhák, különleges ötletek, szerethető és bolondos megoldások. Egy téliesített ökokollekció, mely galambtoll és pocsolya mintával látja el a használt ruhákból készült darabjait. Imádjuk!

A Printa kollekcióknak már korábban is az volt a célja hogy felhívja a figyelmet az alternatív anyaghasználatra és a “slow fashion”-re. Mára az öko szemlélet és újrahasznosítás beépült a tervezés – olykor látható, olykor láthatatlan – alapértékekei közé.

Fotó: Deak Eve, smink: Boros Anett, modell: Tóth Réka

Egyedi, stílusos, olykor meghökkentő

A Basic kollekció minden darabjára jellemző az egyszerűség és a hordhatóság. A finomra hangolt színátmenetek, vagy absztrakt nyomatok mellet, melyek a kollekció védjegyei most olyan városi motívumokat vezet be a mintába, mint aszfaltfoltok, pocsolyák, galambtollak. Gyakran láthatatlan, vagy szépséghibának minősült város részei egy új szintre kiemelve különleges, egyedi hatást keltenek.

A Printa ökokollekció tervezését mindig az anyagválasztás befolyásolja. Egy fordított folyamatról van szó – az újrahasznosított anyagokból készült daraboknál az anyag felkutatása, beszerzése a kollekció megalkotásának az első szakasza. Csak utána következik a tervezési folyamat – mit is lehet kihozni a meglévő alapanyagokból. Ezúttal az alapanyag “vadászat” alatt sikerült szert tennünk nagy mennyiségű metál fényű elavult fellépőruhára. Ezekből készült a téli Basic kollekció egyik központi darabja, egy patchwork leggings, mely élénk korall színű absztrakt nyomott mintával és tollal egészült ki.

A Printa Basic új darabjai bőrkabátból készült táskakollekcióval is bővültek. Nagy méretű táska, boríték táska, kézi táska és telefontok is található a palettán. Még egy kedves vicces tárgy is létrejött, egy férfi ingekből készült párnahuzat hosszú ujjakkal, mely a “szinglipárna” elnevezést kapta.

Fotó: Deak Eve, smink: Boros Anett, modell: Tóth Réka

Motivált tervezők, inspirált munkatársak

A kollekció megörökítéshez is egy nem szokványos megoldás társult. Egy Facebook kampány segítségével lett kiválasztva a koncepcióhoz leginkább alkalmas fotós és modell. A cél az volt hogy, olyan emberek közül kerüljenek ki a stáb tagok, akik ismerik a Printa öko alapértékeit és azonosulni is tudnak velük. Rengeteg jelentkező között a választás a Deák Eve fotósra esett, akinek a város és a városi viselet az egyik fő inspirációja.

Fotó: Deak Eve, smink: Boros Anett, modell: Tóth Réka

Kapcsolódó oldal: www.printa.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/PrintaBudapest
Fotó:Deak Eve – www.facebook.com/evedeakphotography

Legutolsó szerkesztés: 2013-03-30