bringadivat_erces_tamas

Érces Tamás, a Bringadivat kitalálója 2010 májusában végzett a Budapesti Műszaki Főiskola Könnyűipari Mérnök Karán ruhatervező szakon. Eredetileg ugyan nem a ruhatervező pályára készült, később azonban úgy hozta a sors, hogy ezt az utat választotta.

“Munkáim elsősorban bringásoknak készülnek. Ezek közül szinte mindegyik kerékpározás közben jutott eszembe, és később pedig alapos tervezés, majd tesztelés után nyerte el végleges formáját.” – meséli a magyar tervező, amikor az alkotási folyamatról és a célcsoportról kérdezzük. “Fontos számomra az eredetiség, a megbízhatóság, a praktikum, igyekszem olyan minőségben elkészíteni a termékeimet, hogy az ne csak Magyarországon, hanem szerte a világban elismerést kapjon.”

Nadrágszárvédő

Nadrágszárvédő

Látható, színes és biztonságos

Az Érces Tamás által megálmodott Bringadivat termékek eddig olyan, színes, messziről is maximálisan jól látható, feltűnő fényvisszaverőkből álltak, amelyek bár tarkák, mégis elég visszafogottak ahhoz, hogy minden korosztály megtalálja közöttük a számítását. Mindegyik erős, széles tépőzárral készül, nagyon jó minőségűek, így sokkal nehezebben lehet elhagyni, mint a klasszikus, rápattintós fényvisszaverőcsíkot.

Fényvisszaverő csíkok

Fényvisszaverő csíkok

Egy másik különleges Bringadivat termék, a nadrágszárvédő sem marad el minőségben a fényvisszaverők mellett. Ennek legnagyobb előnye, hogy véget vet a “zokniba tűrt nadrág” ízlés-terrornak, és a “lefagy-a-bokám” kerékpáros effektnek. A magyar tervező által megálmodott nadrágszárvédő használatával ugyanis nem kell felhajtani a nadrágot: a termék széles tépőzárral egy mozdulattal fel- és levehető. Viselésével nem lesz olajos a ruha, nem csípi be a lánc, nem lesz koszos a felverődő utcakosztól a nadrág. A praktikum része, hogy ha már nagyon piszkos a nadrágszárvédő, egyszerűen bedobja az ember a mosógépbe. Sőt, Érces Tamás Bringadivatos nadrágszárvédője 10 fok alatt egy kicsit melegíti is a lábat, hiszen összefogja a menetszélben lebegő nadrágot, így a test körül keletkező meleget nem engedi ki. A nadrágszárvédők készítésénél a magyar tervező a környezetvédelmet is figyelemebe veszi: készít termékeket új és újrahasznosított anyagokból is. Tehát van remény a bő, vagy elhasználódott, esetleg elszakadt kedvenc farmerek újrahasznosítására.

A nadrágszárvédők párban kaphatóak: a jobb oldalon védenek a lánctól, míg bal oldalon a fényvisszaverő csík hívja fel a biciklisre a forgalom figyelmét. A tapasztalatok szerint a földközelbe, lábra helyezett fényvisszaverő csík jobb fényvisszaverő hatású, hiszen az autók lámpája alapvetően az utat világítja. Ha mégis felesleges lenne a nadrágszárvédő egyik fele, úgy az bátran elajándékozható egy másik bringásnak.

SERPA Multi-táska

SERPA Multi-táska

Táskában is bringás

Érces Tamás és a Bringadivat idei első újdonsága a SERPA Multi-táska. Ennek alapötlete onnan indult, hogy ha teheti, természetesen a magyar tervező is mindent kerékpáron szállít. Időnként azonban sajnos kevésnek bizonyult már a csomagtartóra rakható táska kapacitása is. Ezért fogott némi újrahasznosításra váró molinót és kartonplastot, valamint egy rakás hevedert és alkotni kezdett. Így létrehozott egy olyan, variálható rendszert, amellyel rengeteg dolgot el lehet vinni, a vékony lapoktól kezdve a szögletes dobozokon, a hengereken, tálakon át egészen a kerekekig. A határ a csillagos ég és az ember teherbírása, illetve a még biztonságos kerékpározás!

A SERPA Multi-táska család várhatóan február közepére bővül egy Deluxe változattal is, amin lesznek fényvisszaverők is, valamint egy praktikus kis zseb is, arra az esetre, ha például csomagot kell gyorsan feladni postán, és a pénzt, iratokat el kell rakni valahova.

Kapcsolódó oldal: www.bringadivat.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/bringadivat

Legutolsó szerkesztés: 2013-06-05